iPhone üreten Foxconn artık Amazon için iPhone rakibi de üretecek

iPhone üreten Foxconn artık Amazon için iPhone rakibi de üretecek

Çin’deki Foxconn fabrikaları Apple için ürettiği iPhone’lar ile tanınıyor, fakat Çin’in bu en büyük üreticisinin tek müşterisi Apple değil. Microsoft, Sony, Samsung, Nintendo, Dell ve HP gibi çok önemli firmalar için de çalışıyor. Hatta müşterileri arasında Amazon da var. Amazon için Kindle ekranları da üreten Foxconn, Bloomberg’in iddialarına göre bu iş birliğini bir üst seviyeye çıkartacak çalışmalara başladı.

Bloomberg’in “konuya yakın iki kaynaktan” aldığı ve aktardığı habere göre Foxconn fabrikaları artık Amazon’un iPhone ile rekabet edecek akıllı telefonunu üretecek. Biliğiniz gibi Amazon son dönemde Kindle Fire tableti ile çok büyük bir başarı yakalamış ve geçtiğimiz yıl içerisinde 4 milyonun üzerinde satış gerçekleştirmişti.

Bu güçle hedefi büyüten Amazon tabletten sonra şimdi de akıllı telefon pazarına gözünü dikmiş görünüyor…

2012’nin ilk çeyreğinde sektörün önemli oyuncularının piyasaya 400 milyon civarı akıllı telefon sürdüğünü düşününce Amazon’un bu pastadan pay almak istemesi son derece mantıklı. Üstelik de Kindle Fire ile yakaladığı başarının üzerine, müşteri kitlesine daha geniş bir ürün yelpazesi sunacak olması da diğer bir avantajı.

Kindle Fire’da kendine özel olarak modifiye ettiği bir Android sürümünü kullanan Amazon’un, akıllı telefonunda da aynı yöntemi izleyeceği tahmin ediliyor. Fakat içinde bulunduğumuz dönemde akıllı telefon pazarına girmek için tercih edilecek mobil işletim sisteminden daha önemli bir konu var; patent savaşları.

Şu anda akıllı telefon sahibi teknoloji devlerinin hemen hepsi birbirileri ile davalık durumdalar. Normal şartlarda Amazon’un da bu alana adım attığı anda pek çok dava ile karşı karşıya kalma ihtimali çok yüksek. Her ne kadar 2011’den bu yana 25 farklı patent davasında taraf olan Amazon için bu bilmediği bir konu olmasa da, Bloomberg’in iddasına göre firma yine de işini sağlama alarak olası davalarda kendine koruma sağlayacak patent anlaşmalarını da yapmış durumda.

Amazon’un Kindle Fire gibi düşük maliyetli olması beklenen akıllı telefonunu ne zaman piyasaya sürebileceği ise henüz bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.