Facebook'un Türkiye'deki aylık kullanıcı sayısı 40 milyona dayandı

Facebook'un Türkiye'deki aylık kullanıcı sayısı 40 milyona dayandı

Bir süre önce 2015 ikinci mali çeyrek sonuçlarını açıklayan Facebook, aynı döneme ilişkin küresel ve yerel kullanıcı sayılarını açıkladı. Buna göre, 2015 ikinci çeyreği itibariyle Türkiye'de aylık ortalama 39 milyondan fazla kişi Facebook'u ziyaret ediyor. Mukayese için, Facebook bu verileri son olarak Şubat 2014'te düzenlediğimiz Webrazzi E-Ticaret'14 konferansında paylaşmıştı. Facebook'un o dönemde aylık aktif kullanıcı sayısı 33 milyondu. Yani geçen sürede Facebook, Türkiye'de kullanıcı sayısı açısından yüzde 20 büyüme gösterdi.

2015'te Türkiye'de 45 milyon internet kullanıcısı olacağını tahmin eden e-marketer verileri esas alındığında,Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 88’inden fazlasının Facebook’ta olduğunu söyleyebiliriz. Facebook'un verilerine göre Türkiye'deki kullanıcılarının yüzde 65'i Facebook'a her gün düzenli olarak geri geliyor. Bu aynı zamanda dünya geneli ortalamasıyla aynı. Dev sosyal ağın Türkiye’deki günlük aktif kullanıcı sayısı ise 26 milyon. Haziran ayı itibariyle Facebook'un dünya genelinde günlük aktif kullanıcı sayısı 968 milyon. 

Dünya genelinde olduğu -ve etrafınızda gördüğünüz gibi- Facebook kullanıcılarının önemli bir çoğunluğu mobil. Türkiye de bir istisna değil. Zira Facebook'a her ay ve her gün geri gelen Türkiye'den kullanıcılarının  yüzde 85’i bunu mobil üzerinden yapıyor. 2015 ikinci çeyrek verilerine göre Facebook'un aylık ziyaretçilerinin yüzde 89'u Facebook'u mobilden kullanıyor.

Facebook, 30 Haziran'da sona eren 2015 ikinci çeyrek sonuçlarında, tüm dünyadaki aylık aktif kullanıcı sayısının yıllık yüzde 13 artışla 1,49 milyara ulaştığını duyurmuştu. Facebook'u mobilden kullanana aylık aktif  kullanıcı sayısı yıllık yüzde 23 artış göstererek ortalama 1,31 milyar kişiye ulaşmıştı.

Görsel Kaynak: nevodka / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.