Mert Canlı: 'Türkiye'de Facebook'un günlük aktif mobil kullanıcı sayısı 9,5 milyon"

Mert Canlı: 'Türkiye'de Facebook'un günlük aktif mobil kullanıcı sayısı 9,5 milyon

Webrazzi E-ticaret'14 konferansının öğleden sonraki oturumlarında sahneye çıkan önemli konuklardan biri de Facebook'ın Dublin ofisinde görev yapan Mert Canlı oldu. Facebook'un Dublin ofisinde çalışan 15-20 kadar Türk çalışandan biri olan Mert Canlı aynı zamanda Dublin'deki tüm internet şirketlerinde çalışan toplam 35 kadar Türk çalışandan biri.

Mert Canlı Webrazzi E-ticaret'14 konferansında, özellikle Facebook'un e-ticaret siteleri için ne gibi seçenekler sunabildiğinden bahsetti.

Ayrıca bazı rakamlar, Facebook'un e-ticaret açısından nasıl bir etkisi olabileceği konusunda da önemli ipuçları sağlıyor. Mert Canlı'nın verdiği rakamlara göre Türkiye'de toplam 33 milyon aylık aktif Facebook kullanıcısı bulunuyor. Fakat mobilin hızlı yükselişi toplam kullanımda olduğu gibi, Facebook üzerinde de kendini gösteriyor. Türkiye'de aylık aktif mobil Facebook kullanıcı sayısı 20 milyon, günlük aktif mobil kullanıcı sayısı ise 9,5 milyon.

Mert Canlı, e-ticaret sitelerinin Facebook üzerinden daha etkili tanım yapabilmesinin yolunun çeşitli hedefleme seçeneklerinden geçtiğinden bahsetti. Facebook üzerinden iki türlü hedefleme seçeneği bulunuyor. İlki sitelerin kendi verilerini kullanarak hedefleme yaptığı tanıtım seçenekleri, ikincisi için Facebook'un kendi verilerini kullanarak yapılan hedefleme.

Nielsen'ın bir çalışmasından da örnek veren Mert Canlı, Nielsen'in rakamlara göre online çalışmalarda kullanılan çeşitli hedefleme seçeneklerinin doğruluk oranı yüzde 38. Facebook üzerindeki doğruluk oranı ise yüzde 89.

Trendyol'dan da bir örnek vakanın verilerini paylaşan Mert Canlı, Trendyol'un Facebook üzerinden özel hedef kitle çalışmasının, diğer hedefleme seçeneklerine göre yüzde 70 ile yüzde 80 arasında daha iyi dönüşüm sağladığını gördüklerini söyledi. Çoklu kanal özelliğinin Trendyol için 2,5 kat daha değerli olduğu da gözlemlenmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.