Mohammed Sayed: SoftLayer 140 ülkede 21 bin müşteriye hizmet veriyor

Mohammed Sayed: SoftLayer 140 ülkede 21 bin müşteriye hizmet veriyor

Webrazzi E-Ticaret '14'ün öğleden sonraki ilk oturumunun açılışını "E-Ticaret için Bulut Çözümler"  başlıklı konuşmasıyla IBM'in SGI Bulut Bilişim Lideri görevini yürüten Mohammed Sayed gerçekleştirdi.

IBM Cloud Services Division tarafından 2013 Temmuz ayında satın alınan SoftLayer ile IBM, bulut bilişim konusunda dünyanın her tarafındaki  ve her ölçekteki kurum ve kişilere hizmet veren bir pozisyona geçmek istediğini aktaran Sayed, SoftLayer satın alması ile birlikte küresel olarak birçok farklı türde şirkete hizmet verme şansına kavuştuğunu söyledi.

2005 yılında A.B.D.'de kurulan SoftLayer, barındırma, cloud, big data ve private network hizmetlerini kullanıcılara sunuyor. Şirketin mevcut durumda 140 ülkede 21 bin müşteriye ulaştığını Sayed'den öğreniyoruz. 65 çalışana sahip şirketin dünyanın 13 farklı ülkesinde veri merkezlerinin olduğu Mohammed Sayed tarafından aktarılan bir diğer bilgi. Bununla birlikte şirketin en fazla önem verdiği veri merkezlleri arasında  Amerika, Hollanda ve Singapur öne çıkıyor. Şirketle ilgili aktarabileceğimiz bir diğer veri ise şu anda 22 milyon alan adının sistem üzerinde kayıtlı olduğu.

ibm1

Power Cloud as Hybrid Cloud Solution adlı servis, herhangi bir işletim sistemine sahip sunucu veya sunucuları, gelişmiş bir arayüz ve foksiyon desteği ile tek bir yönetim panelinden yönetip analizler yapılabilmesine olanak sağlıyor. SoftLayer mühendisleri tarafından Bare metal ve virtual instances adı verilen sunucu katmanlarını 3'lü ağ mimarisiyle birbirlerine bağlayan ekip, tüm bunlarla birlikte ileri düzey güvenlik ve optimizasyonları bu derin mimari yapı ile kullanıcıların hizmetine sunuyor.

ibm2

SoftLayer'da bulunan bir diğer özellik API desteği. API desteğiyle REST, SOAP & XML-RPC arayüzleri destekleniyor. Bunlarla birlikte müşteriler sunucularını ve sitelerini mobil, tablet desteği ile her zaman ve her yerden kolayca yönetip, erişebilme imkanına sahip oluyor. Ayrıca sunucuların ve sitelerin anlık durumları takip edilebiliyor.

SoftLayer'ın şu anda en önemli müşterisi konumundaki Whatsapp'in sunucu ve altyapı desteğini Softlayer sağlıyor. Whatsapp'in en önemli sunucularının Hollanda ve Singapur olduğu Mohammed Sayed'ın aktardığı bir diğer bilgiydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.