Facebook'un aylık aktif kullanıcı sayısı 1.49 milyara yükseldi

Facebook'un aylık aktif kullanıcı sayısı 1.49 milyara yükseldi

Sosyal ağlar ikinci çeyrek sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. Twitter'ın ardından bugün de Facebook açıklama yaptı. 2015 yılının ilk çeyreğine göre kendini toparlayan Facebook, ikinci çeyrekte 4.04 milyar dolar gelde etti. Facebook'un hisse başına düşen geliri ise böylece 0,50 doları buldu.

Facebook her çeyrekte olduğu gibi kullanıcı sayılarını da açıkladı. Aylık aktif kullanıcı sayısı üstünden verileri paylaşan Facebook'un toplam kullanıcı sayısı 1.49 milyar. Kısacası Facebook'u dünya üstünde neredeyse 1,5 milyar insanın kullandığı bir sosyal ağ olarak tanımlamamız mümkün.

Her gün 1,5 milyar aramanın yapıldığı Facebook'ta 850 milyon grup ve 450 milyon etkinlik yer alıyor. Bu muazzam rakamlarla Facebook internet dünyasının "batmaz" denen gemisi. Facebook'un ayrı bir uygulama haline getirdiği Messenger ise 700 milyon kullanıcıya sahip. Facebook'un satın aldığı şirketlere gelecek olursak, Whatsapp'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 800 milyon iken Instagram'ın ise 300 milyon aylık aktif kullanıcı sayısı bulunuyor.

2015'in ilk çeyreğinde elde ettiği geliri düşüren ve umduğunu bulamayan Facebook bu çeyrekte biraz toparlamış gibi gözüküyor. Reklam gelirlerinin mobildeki payı yüzde 76'ya yükselirken, geçen dönem yüzde 73 olan bu rakam Facebook'un mobil kullanırlığını artırmış olduğunu kanıtlıyor. Mobil aylık aktif kullanıcı sayısı 1.31 milyar, Facebook mobildeki günlük aktif kullanıcı sayısını da artırmış. Çeyrek iki sonuçlarına baktığımızda Facebook'un farklı mobilde yarattığını söylememiz mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.