Xiaomi, 2016'da dizüstü bilgisayar üretimine başlayacak

Xiaomi, 2016'da dizüstü bilgisayar üretimine başlayacak

Çin'in 1. numaralı akıllı telefon üreticisi olmayı başaran Xiaomi, gelen haberlere göre bilgisayar üretimine el atmaya hazılanıyor. Edinilen bilgilere göre Çinli üretici 2016'da ilk dizüstü bilgisayarlarını pazara sunmaya başlayacak.

Digitimes ve Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Xiaomi, Invectec, Foxconn gibi ortaklarla birlikte adım üretim yapacak. Samsung'un ise çip ve ekran gibi bileşenlerde devreye gireceği dile getiriliyor. Xiaomi'nin ilk adımda Linux tabanlı 15 inçlik bir model satışa sunacağı ve fiyatının da 470 dolar olacağı tahmin ediliyor.

İlgili kaynaklar Xiaomi'nin Lenovo Thinkpad ve Apple Macbook Air serisini hedef alacağını ama bu konuda ilk düellonun Çinli Lenovo ile olacağını söyleyebiliriz. Zira Xiaomi'nin fiyat/performans kozuyla iş yaptığı her alanda dikkate değer bir seçenek olduğunu biliyoruz. Fakat MacOS deneyiminin tüketicilerin gözünde çok farklı bir yere sahip olduğu bir o kadar net.

Akıllı telefon pazarındaki başarısını tekrarlayabilir

Xiaomi'nin akıllı telefonlarda yaptığı gibi yıkıcı bir etkiyle dizüstü bilgisayar pazarına da giriş yapması zor gözükmüyor. Hatta akıllı telefon pazarında kendini kanıtladığının işinin daha da kolay olacağını söyleyebiliriz. Bundan sonra dizüstü bilgisayar üretimine el atarak değerini daha da katlayabilir.

Diğer yandan masaüstü bilgisayar satışları düşse de dizüstü bilgisayar pazarı halen çok büyük bir pazar ve Xiaomi'nin bu pazara göz dikmesi sürpriz değil.

Xiaomi şimdilik konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetmiş ama biz yeni haberleri beklemeye koyulduk bile.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.