Xiaomi ve Huawei, Çin pazarında Apple'ı üçüncü sıraya geriletti

Xiaomi ve Huawei, Çin pazarında Apple'ı üçüncü sıraya geriletti

Akıllı telefon üreticileri için rekabetin en yoğun olduğu pazarlardan Çin'de, şirketlerin 2015 ikinci çeyrek finansal raporlarını açıklamasıyla birlikte ilginç bir durum ortaya çıktı. Xiaomi, sevkiyat miktarında önceki çeyreğin lideri Apple'ı geçerek birinci sıraya yerleşti. Bir diğer Çinli dev, Huawei, ilk çeyrekteki muhteşem performansıyla sevkiyat itibarıyla pazar payı oranında Apple'ı geride bırakarak ikinciliği aldı.

Canalys ve Counterpoint Research tarafından hazırlanan raporlara göre Xiaomi, ikinci çeyrekte Çin akıllı telefon pazarının yüzde 15,9'una sahip oldu. Onu Huawei yüzde 15,7 ile takip ediyor. Şirketin bir önceki çeyreğe göre yüzde 48'lik bir büyüme kaydetmesi onu ikinci sıraya taşıyan ana etken. 2015 birinci çeyrekte lider olan Apple ise bu çeyrekte üçüncü sıraya gerilemiş. Samsung ise hayal kırıklığına uğramaya devam ederek listenin beşinci sırasında yer alıyor.

Counterpoint Research'ün raporundaki veriler Canalys'in raporundaki verilere oldukça yakın. Counterpoint Research, Xiaomi'nin pazar payını 2015 ikinci çeyreği için yüzde 15,8 olarak açıklamış. Huawei onu yüzde 15,4'lük pazar payıyla takip ediyor. Apple yüzde 12,2'lik payıyla üçüncü sırada yer alıyor. CPR'ün raporundaki en dikkat çekici bilgilerden diğer ise Vivo Electronics'in yükselişi. Şirket çeyrekten çeyreğe yıllık bazlı olarak yüzde 250'lik bir büyüme sergileyerek yüzde 8,1'lik bir pazar payına ulaşmış.

Analistler Xiaomi'nin başarısındaki ana etkenin, orta sınıfta yer alan ve kullanıcıların büyük bir kısmına hitap eden akıllı telefon ve tabletleri pazara sunması olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.