21 yaşındaki Ritesh Agarwal, Softbank öncülüğünde 100 milyon dolar yatırım aldı

21 yaşındaki Ritesh Agarwal, Softbank öncülüğünde 100 milyon dolar yatırım aldı

Telekomünikasyon ve internet devi Softbank, Asya'daki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Japon devi, şimdi de son haftalarda yatırımların arttığı otel rezervasyonu alanındaki bir girişime yatırım yaptı.

Asya'da Ola Cabs, Snapdeal, Tokopedia, Grabtaxi, Kuadi Dache, Housing ve son olarak Coupang.com'a 1 milyar dolar yatırım yapan Softbank, bu kez OYO Rooms adlı 2 yaşındaki bir girişimin aldığı 100 milyon dolarlık yatırıma öncülük etti. Uygun fiyatlı oteller için bir pazar yeri olan OYO Rooms, henüz 2 yıllık bir girişim, kurucusu ise 1993 doğumlu Ritesh Agarwal.

Ritesh AgarwalPeter Thiel'in girişimcilik programı Thiel Fellowship'i 2013'te bitiren Ritesh Agarwal, Nisan ayında Greenoaks Capital, Lightspeed ve Sequoia Capital gibi yatırımcılardan 25 milyon dolar yatırım almıştı. Eski yatırımcılar yeni yatırım turuna da eşlik etmiş ve Softbank'ın katılımıyla hedefler bir ileri seviyeye taşınmış.

OYO Rooms'un hedefi dünyanın en kalabalık 2. ülkesi olan Hindistan'da otel konaklamalarını standart bir ücret ve belli bir kalite çizgisine çekmek. Şu anda 70 şehirde 13 bin odada rezervasyon imkanı sunan girişim, bu yıl sonuna kadar 200 bölgede 50 bin oda kapasitesine ulaşmak istiyor.

Rezervasyonlarının yarısını mobilden alan OYO Rooms, şehirlerde 20 civarında küçük ekiplerle çalışıyor. 1200 kişilik kadrosunun büyük çoğunluğunu ise 7/24 hizmet sunan müşteri destek hattı oluşturuyor. Müşteriler, OYO Rooms uygulaması üzerinden kaldıkları otellerde içki siparişi de verebiliyor.

Ritesh Agarwal, Airbnb'yi direkt bir rakip olarak görmediklerini, kalacak yer ayarlamanın Airbnb'de 1 gün kadar, OYO Rooms'da ise 5 saniye sürdüğünün altını çiziyor. Airbnb'yi şirket olarak sevdiğini ve ilham aldığını eklemekten gocunmayan genç girişimci, Airbnb'ye kısmi ölçekte envanter sağladıklarını da paylaşıyor.

Hindistan otel rezervasyon OYO Rooms hotel

ABD'den Hindistan'a dönmek istemiş

Peter Thiel'in girişimcilik programını bitiren ilk Hindu olan Agarwal, bu programı bitirdiğinde girişimcilik macerasına ülkesinde devam etmek istediğini söylemiş ve bu hedefini de gerçekleştirmeyi başarmış. Kendi ülkesine uygun ihtiyaçlara yanıt vermeye çalışan Agarwal'a göre, Hindistan büyük sorunları olan bir ülke ve bu sorunlar üzerinden milyonlarca kişinin hayatına dokunabilmek mümkün. Bunu yapabilmek içinse 'yıkıcı' bir iş yapmanıza (ABD'de olduğu gibi) gerek yok.

Agarwal, Hindistan'da konaklama alanında büyük şirketler olmadığını, en büyük otel zincirinin OYO Rooms'un sunduğundan daha az konaklama yeri olduğunu da paylaşıyor. Girişimcilerin sadece mobile odaklanan veya mobil öncelikli girişimler kurmak için birbirini desteklediğini de ifade ediyor. Tıpkı Türkiye'deki girişim ekosistemi gibi!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.