Google, mobilde uygulama indirme reklamı gösteren siteleri cezalandırmaya başlıyor

Google, mobilde uygulama indirme reklamı gösteren siteleri cezalandırmaya başlıyor

21 Nisan tarihinden itibaren arama sonuçlarını mobil öncelikli olarak değiştiren Google, mobil odaklı geliştirmelerine devam ediyor. Mobile uyumlu olarak, uygulama içerikleri ve indirme bağlantılarını öne çıkarmaya başlayan Google, bu avantajı kötüye kullanan siteleri cezalandırmaya başlıyor.

Google, arama sonuçlarında kullanıcıların bir web sayfasındaki içeriği görmesine engel olan uygulama indirme banner'larını kullanan web sitelerinin "mobil uyumlu" etiketini 1 Kasım itibariyle kaldıracak.

google mobil arama

Google'ın Webmaster blogundan dün yani, logosunu değiştirdiği tarihi 1 Eylül gününde yaptığı açıklamaya göre, Google mobil uyumluluk testi de bu yeniliği kapsayacak şekilde güncelleniyor. Site yöneticileri Arama Konsolu'ndaki Mobile Usability report'a başvurarak, web sitelerinin kaçında bu tip bir sorun olduğunu görüntüleyebiliyor.

google mobil arama 2

Mobil uygulama indirme banner'ları göstermek isteyen web sayfalarına Google'ın tavsiyesi ise web tarayıcılara ait banner'ları kullanmaları. Bu banner'lar Safari ve Chrome tarafından destekleniyor. Buna ek olarak Google, site yöneticilerini kendi banner'larını hazırlama konusunda serbest bırakıyor. Banner'lar arama sonuçlarından gelen ziyaretçilerin site içeriğini görmesini engellemiyorsa, Google, bu banner'ları kullanan siteleri "mobil uyumlu" etiketiyle göstermeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.