Take Eat Easy, 10 milyon euro yatırımla bisikletli yemek sipariş timini büyütüyor

Take Eat Easy, 10 milyon euro yatırımla bisikletli yemek sipariş timini büyütüyor

Yemek siparişi kategorisindeki Belçikalı girişim Take Eat Easy, 10 milyon euro'luk yeni yatırım turuyla hedeflerini bir basamak daha ileriye götürüyor.

Nisan ayında bisikletle yemek siparişi teslim eden girişim olarak tanıttığımız Take Eat Easy, aynı tarihte DN CapitalPiton Capital ve tabi ki Rocket Internet‘ten 6 milyon euro yatırım aldığını açıklamıştı. B serisi yatırım turunda ise yeni yatırımcı Eight Roads Ventures (eski adı Fidelity Growth Partners), mevcut yatırımcılarla birlikte adım atmış.

Take Eat Easy, ilk yatırımı aldığında Belçika, Hollanda ile Fransa'da Paris ile sınırlı bir hizmet veriyordu. Daha sonra Almanya, İspanya ve Birleşik Krallık topraklarına açılan girişim, bundan sonra yeni şehirlere yayılmak ve pazar payını artırmak istiyor. Rocket Internet'in Almanca yayınladığı basın bültenine göre Take Eat Easy, hızlı bir büyüme yakalamış ve Avrupa pazarında bu büyümeyi sürdürmeye kararlı gözülüyor.

Take Eat Easy

2013'te Brüksel'de 4 çocukluk arkadaşı girişimci tarafından kurulan girişim, restoranlara metrekare başına daha fazla sipariş sunmayı vaadediyor. Zira Take Eat Easy, özel teslimat algoritması ile 17 dakika gibi kısa bir sürede sipariş teslim etme imkanı sunuyor.

Rocket Internet'in Avrupa'nın en büyük yemek sipariş girişimi Delivery Hero'nun (Yemeksepeti'ni de satın almıştı) büyük yatırımcısı olduğunu düşünürsek, Take Eat Easy'nin de ilerleyen Delivery Hero'ya katılacağını düşünebiliriz.

Batı Avrupa'da ideal görünen bisikletle yemek sipariş işinin Türkiye'de kurulması ise en azından İstanbul'da için pek kolay gözükmüyor. Ama bisikletkurye.com gibi girişimler olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.