Bisikletle yemek siparişi teslim eden Take Eat Easy, 6 milyon euro yatırım aldı

Bisikletle yemek siparişi teslim eden Take Eat Easy, 6 milyon euro yatırım aldı

Take Eat Easy

İnternetten yemek siparişi alanında faaliyet gösteren girişimler bu yıl oldukça popüler oldu. Belçika merkezli girişim Take Eat Easy de bu yatırım hareketliliğinden pay aldığını ve Avrupa'daki kapsamını büyüteceğini açıkladı.

Kendini 'yiyecek siparişini yeniden icat eden' girişim olarak tanımlayan Take Eat Easy, A serisi yatırım turunda DN Capital, Piton Capital ve tabi ki Rocket Internet'ten 6 milyon euro yatırım aldı. Bu yatırım girişimin Brüksel ve Paris pazarındaki gücünü artırması yeni büyük şehirlere açılması için kullanılacak.

Almanya, İspanya ve Birleşik Krallık içindeki büyük şehirlere adım atmayı girişim, bu alanda Avrupa'nın en büyüğü olmak gibi büyük bir hedefe sahip olduğunu da açıklıyor.

Bisikletle hızlı ve çevreci teslimat

2013 Eylül'ünde Brüksel'de 4 ortak tarafından kurulan girişimin bisikletle hızlı teslimat yapmak gibi farklı bir özelliği var. Hizmet verdiği ülkeler itibariyle (Belçika, Hollanda, Paris) bisikletli ulaşım kolaylığınını kendi lehine kullanan girişim, siparişlerin konumunu gösterme avantajı da sunuyor.

Take Eat Easy, siparişleri 20 dakika gibi bir sürede teslim edildiği paylaşıyor. Paris'te Kasım 2014'ten bu yana restoran sayısını 30'dan 150'ye çıkaran girişim her hafta binlerce sipariş teslim ettiğini belirtiyor. Fransa'ya Ekim 2014'te açılan girişimin bu ülkede ulaştığı toplam restoran sayısıysa 250'yi buluyor.

bisikletli kurye teslimat

Delivery Hero başta olmak üzere, YemekSepeti ve diğer rakipler düşünüldüğünde Take Eat Easy'nin Avrupa liderliğine ulaşması zor ama sunduğu bisiklet ulaşımının izin verdiği ülkelerde iddialı olacağını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.