LG, SmartThinQ Sensor ile ev aletleri arasında akıllı iletişimin önünü açıyor

LG, SmartThinQ Sensor ile ev aletleri arasında akıllı iletişimin önünü açıyor

Güney Koreli LG de ev içi akıllı cihaz üreticileri arasına giriş yaptı. Henüz duyurusu yapılan SmartThinQ Sensor, ev aletleriyle iletişim kurmanın önünü açıyor.

Bildiğiniz gibi LG aynı zamanda bir beyaz eşya üreticisi ve SmartThinQ Sensor ile uzaktan iletişim kurabilecek ev eşyası sayısı hiç de az değil. SmartThinQ Sensor, farklı cihazlarla iletişime geçerek cep telefonunuzdaki uygulamaya geribildirimlerde bulunabiliyor.

Örnek vermek gerekirse standart bir çamaşır makinesinin kapağına yerleştirilecek bir sensörle çamaşır yıkamanın bittiğini uzaktan öğrenmek veya benzer şekilde buzdolabı kapağının kaç kez açılıp kapandığını takip etmek mümkün olacak.

Akıllı fırın ve akıllı klima

SmartThinQ Sensor ile beraber Smart Lightwave Oven (akıllı fırın) ve Smart Air Conditioner (akıllı klima) tanıtımını da yapan LG, nesnelerin interneti alanında açık kaynaklı bir platform olan AllJoyn ile uyumlu olarak çalışacak. Yani SmartThinQ Sensor ile iletişim kurulacak cihazların sayısı LG ürünleriyle sınırlı kalmayacak.

4 Eylül'de başlayacak olan IFA 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda sahneye çıkacak olan SmartThinQ Sensor, çift renkli yuvarlak tasarımıyla dikkat çekici bir ürün. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz 2014 sonunda akıllı hoparlörü Echo’yu tanıtmış ve geçtiğimiz ay içinde de Echo'nun arkasındaki ses tanıma teknolojisini geliştiricilere açmıştı.

Nesnelerin interneti alanında Nest gibi tek bir işe odaklanan ürünlerin çıkması ilk zamanlar oldukça ses getirdi ama artık tüm ev aletlerini bir bütün olarak düşünmenin gerekli olduğu bir dönemdeyiz. Akıllı enerji sistemi Provolta'yı geliştiren Reengen'i de bunun güzel örneklerinden biri de olarak, her ne kadar son kullanıcıya dönük olmasa da, gösterebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.