Ofpof.com, gelir paylaşımlı modelle yeni yazarlara merhaba diyor

Ofpof.com, gelir paylaşımlı modelle yeni yazarlara merhaba diyor

Geçtiğimiz Nisan ayında özgün içerik siteleri arasındaki yerini alan Ofpof.com, büyümesini sürdürürken Ofpof Content Network (OCN) adlı yeni özelliğiyle ivme kazanmak istiyor.

Handy Cafe yazılımının kurucusu Atilla Yurtseven'in ilk etapta 100 bin dolarlık bir yatırımla hayata geçirdiği Ofpof.com, şimdiki haliyle kendi yazarları olan ve farklı konularda yazılar yayınlayan bir haber/içerik sitesi konumunda. Yeni kurulan OCN adlı içerik ağı ise yeni yazarlara Ofpof.com'da kendi profilini oluşturma ve yazdığı yazılardan para kazanma imkanı sunuyor.

İki kademeli kazanç sistemi

Yazarlara sayfa görüntülenmesi üzerinden ödeme yapacak olan Ofpof, *ECPM ücretini 1,00 ₺ olarak belirlemiş ve iki kademeli modelle bonkör sayılabilecek bir teklif yapıyor. Bu sisteme göre yazarlar hem yayınlanan bütün yazılarından yüzde 50 gelir elde ediyor, başka yazılarda oluşturduğu trafik gelirinden yüzde 25 pay alıyor.

Atilla Yurtseven, Ofpof.com'un OCN'de yazarların kendi yazılarına farklı (ama düzgün) şekillerde trafik yönlendirmekte serbest olduğunu ve şu an için kısa süreli bir promosyon sunduğunu söylüyor ama yazar seçiminde seçici davranacağını eklemeyi de ihmal etmiyor.

Sadece bireysel yazarların değil, sanatçı ve kurumsal içerik üreticilerinin de katılımını bekleyen Ofpof, ilk kurumsal anlaşmasını daha önce işbirliği başlattığı Joygame ile yapmış.

Aldığımız bilgiye göre şu anda Ofpof.com'da 1000'den fazla içerik bulunuyor, 1000 kadar da stoklu içerik bulunuyor ve OCN'ye paralel olarak kendi içeriklerini üretmeye devam edilecek.

Hem OCN sistemine hem de yazarlık konusundaki bilgileri bakıldığında elbette tercihlerin kişiden kişiye değişeceğini söyleyebiliriz. Ama özellikle Türkiye'de gelir paylaşımlı bir içerik ağı modelinin yeniden denenmiş olmasından memnun olduğumu söyleyebilirim. Zira zamanında benim de bir parçası olduğun Pilli Network'ten maddi manevi kazançlar sağlamıştım ve Pilli de birçok yazar/taraftar kazanmayı başarmıştı.

Atilla Yurtseven, yazıların okunma oranlarıyla ilgili bir bilgi paylaşmış değil ama yurtdışında farklı örnekleri olan bu modelin, hem geniş kitlelere ulaşamak isteyenler için hem de daha canlı bir Ofpof.com görmek adına faydalı olacağını düşünüyorum. Bu noktada kendi deneyimlerinize ve gelirlerinize göre yapacağınız yorumları da merakla bekliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.