Yahoo moda girişimi Polyvore'u satın aldı

Yahoo moda girişimi Polyvore'u satın aldı

Yahoo moda ve stil odaklı girişim Polyvore'u satın aldığını duyurdu. Polyvore, topluluk odaklı bir yapı ve gücünü hem kullanıcılardan hem de e-ticaret sitelerinden alıyor. Küratörlüğünü bu topluluğun yaptığı girişimde yeni ürün ve fikir keşfi odak noktasını oluşturuyor.

Yahoo'nun Tumblr'daki resmi blogu üstünden yapılan açıklamada, Polyvore ve ekibinin artık Yahoo'ya bağlı olarak ama kendi ofislerinde çalışacağı belirtiliyor. Yahoo yayıncı ürünlerinin başkanı Simon Khalaf'a göre satın alma Yahoo'nun hem mobil hem de sosyal olarak büyüyen dijital içerik stratejisine katkı sağlayacak.

Polyvore'un kurucu ortağı ve CEO'su Jess Lee, Khalaf'a direkt olarak raporlama yapacak. Kısacası girişim Yahoo'nun bir başkanlık departmanına bağlanmış olacak.

Polvyore'nun, Yahoo yatırımı ve desteğiyle büyümeyi sürdürmesi planlanırken, şirket herhangi bir servis ya da uygulamasında değişiklik yapmayacak. Yahoo, Polyvore'u Yahoo Style ve Yahoo Beauty gibi platformlarında ön plana çıkartacak.

2007 yılında kurulan Polyvore, bugüne dek 22 milyon dolardan fazla yatırım almış. Şu anda CEO'luk koltuğunda oturan Jess Lee ise daha önce Google geçmişi olan Marissa Mayer ile Google'da da çalışmış ve Google'ı Polyvore için terk etmiş. Son olarak satın almanın bedelinin açıklanmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.