Yeni Apple TV yeni bir içerik hizmetiyle Eylül ayında sahneye çıkabilir

Yeni Apple TV yeni bir içerik hizmetiyle Eylül ayında sahneye çıkabilir

Apple, 2012'den bu yana yenilemediği Apple TV için önemli değişiklikleri duyurmaya oldukça yakın. Konuya yakın kaynaklara göre Apple, WWDC 2015'e yetiştiremediği tanıtımı Eylül ayı içinde yapacak.

Apple TV, 2012 yılında iPhone 4S için geliştirilen A5 işlemciyle tanıtılmıştı. Yeni Apple TV cihazınınsa iPhone 6'da kullanılan A8 işlemci taşıyacağı ve elbette daha iyi donanım özelliklerine sahip olacağı konuşuluyor. Daha küçük/ince bir tasarımın yanısıra dokunmatik kumanda gibi sıradışı bir ürün de konuşulanlar arasında. Zira Apple'ın aldığı bazı patentler buna işaret ediyor

Yeni bir içerik hizmeti geliyor

Genel olarak arayüz güncellemeleri de klasik ve fazla detay verilmeyen beklentilerden. Ancak Apple'ın içerik tarafında Netflix, Hulu, HBO Now ve Showtime gibi mevcut iş ortaklarıyla yeni bir içerik hizmeti sunabileceği oldukça dikkat çekici bir detay. Apple'ın yayınlanacağı SDK (yazılım geliştirme kiti) ile girişimcileri uygulama geliştirmeye davet edeceği ve yeni Apple TV'nin de Nexus Player ve Fire TV gibi sesli komutlara yanıt verebileceği tahmin ediliyor.

Henüz bu bilgiler kesinlik arzetmese de Apple'ın bu yıl içinde yeni Apple TV'yi tanıtacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Bir rivayete göre Apple, iPhone 6'dan ayrılması epey zor olan iPhone 6S modeliyle beraber bir tanıtım yapacak ve Apple TV'yi öne çıkaracak.

Apple TV, şu anda ABD'de 69 dolardan, Türkiye'deyse 249 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.