Google, harita geçmişinizi zaman tüneli şeklinde gösterecek

Google, harita geçmişinizi zaman tüneli şeklinde gösterecek

Google Maps ile konum hizmetleri sunan ve isteğe bağlı olarak konum geçmişini arşivleyen Google, bu bilgiyi yeni bir şekilde kullanıcıların erişimine açıyor. Google haritalar blogunda açıklanan bilgiye göre konum geçmişinin kayıt altına alınmasına izin veren kullanıcılar bu verileri bir zaman tüneli şeklinde görüntüleyebilecek.

Kronolojik olarak sıralanan konum bilgileri istenildiği takdirde güncellenebilecek. Kullanıcılarının tek bir konum bilgisini silmesine veya isim değişikliğine gitmesine izin veren Google, bir günlük veya tüm konum geçmişinin silinmesine de izin veriyor.

Google I/O 2015'te tanıtılan Google Photos ile de entegre çalışan sistem, herhangi bir konum bilgisine orada çektiğiniz fotoğrafı da ekliyor. Google Haritalar Konum Gecmisi

Kısacası arkanıza yaslanıp 'Geçen yıl ben nerelere gitmiştim, nerelerde fotoğraf çekmiştim?' diye sorduğunuzda Google'ın artık verecek güzel bir cevabı var.

Söz konusu zaman tüneli gösterimini Google Maps Android uygulamamdaki menüde ve web üzerinde göremedim ancak yakında bu kullanışlı özelliğin tüm ülkelerdeki kullanıcılara açılacağını tahmin etmek zor değil.

Google konum geçmişinizi harita ve takvim üzernde görmek isterseniz  maps.google.com/locationhistory adresini ziyaret edebilirsiniz.

Zamanında iPhone'un konum geçmişini izinsiz olarak sakladığı tespit edilmiş ve Apple eleştirilmişti ancak görünen o ki aynı verinin izinli olarak depolanması halinde bir sorun yaşanmıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.