Popüler fotoğrafçılık sitesi 500px.com 13 milyon dolarlık yatırımla elini güçlendirdi

Popüler fotoğrafçılık sitesi 500px.com 13 milyon dolarlık  yatırımla elini güçlendirdi

Kullanıcılarının paylaştığı görsel değeri yüksek fotoğraflarla adından söz ettiren 500px.com'a 13 milyon dolar yatırım geldi. Sosyal bir fotoğraf paylaşım ağı olmanın yanı sıra stok fotoğraf satışı da yapan 500px, yeni yatırımla rakipleriyle daha dişli bir mücadeleye hazırlanıyor.

Şimdiye kadar 23 milyon dolar yatırım alan 500px'in yeni yatırımına Visual China Group öncülük ediyor. 2001'de kurulan ve Çin'in en büyük fotoğrafçılık ajanslarından China Foto Press'in sahibi olan VCG, konumu gereği 500px için stratejik bir yatırımcı olarak görülüyor.

A serisi yatırımda yer alan Andreessen Horowitz'in de aralarında yer aldığı ilk yatırımcıların tamamının da B serisi yatırıma katıldığı belirtiliyor.

500px stok gorsel

Kataloğunda kayıtlı 55 milyondan fazla görsel bulunduran ve 6 milyon üyeye sahip 500px, bu ayın başında 8 milyon dolar yatırım alan Visual China ile birlikte büyümek istiyor. Bu durum da Getty Images ile EyeEm Photos birlikteliğine bir yanıt niteliği taşıyor. 500px'in özellikle Asya Pasifik bölgesinde elini güçlendirmesi de yatırımın ana hedeflerinden biri olarak görülüyor.

Android ve iOS uygulamaları da olan 500px, bu yatırımla birlikte lisanslı görsel satan veya yayınlayan tüm girişimlerle rekabeti kızıştırmak istiyor. 500px CEO'su Andy Yang, dünyada her yıl 1 trilyon fotoğrafın çekildiğini söylüyor ve önlerinde büyük bir fırsat olduğunu ekliyor.

Hatırlatmak gerekirse stok görsel girişimi Fotolia'yı satın alan Adobede kendi iştiraki Adobe Stock'u geçtiğimiz ay içinde tanıtmış ve bu alandaki potansiyelin büyüklüğüne işaret eden bir adım atmıştı.

500px, 2009'da Oleg Gutsol ve Evgeny Tchebotarev tarafından kurulan Kanada'da kurulmuştu. Türkiye'deki Fotokritik.com, Wimsh.com gibi benzer girişimlerinse maalesef benzer yatırımlar aldığını göremiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.