Profesyonel içerik arayışında olan mecraları profesyonel yazarlarla buluşturan icerikbulutu.com, yenilikleriyle ve kârlılığı yakalamış olmanın verdiği güvenle başarılı bir girişim olma yolunda hızla ilerliyor.
Kısaca hatırlatmak gerekirse, geçen yıl sonunda tanıttığımız girişim, 3 farklı mecraya (marka, girişim/kobi, ajans) hizmet veren bir içerik üretim platformu. 4 milyon kelimenin üzerindeki içerik üretimiyle bu alandaki en aktif girişim olduğunu savunuyor.
45 farklı kategoride, binden fazla yazar
Aldığımız bilgiye göre ilk haberimizden bu yana 32 bine yakın yazar başvurusu alan girişim sadece bin civarında yazarı içeriye kabul etmiş. İçerikleri denetleyen 30'a yakın da editöre sahip olan İçerik Bulutu, 45 farklı kategoride içerik üretimi sağlayabiliyor.
Herkesin tanıdığı mecralara hizmet veren platformdaki 300 yayıncının 1/3'i sürekli, 2/3'si de dönemsel olarak içerik talebinde bulunuyor. Kısacası kendi kategorisinde ulaşabileceği yazar ve mecra sayısıyla sektörün önemli bir kısmına dokunuyor.
İçerik Bulutu kurucu ortaklarından Ahmet Durmuşoğlu Udemy’nin online eğitim ekosistemi için yaptığını içerik üretme/içerik üretenler tarafında yapmaya çalıştıklarını söylüyor. Mecralar, bulut tabanlı bir platformda herhangi bir aracıya gerek duymadan içerik talebinde bulunup farklı ödeme yöntemleriyle ödemesini yapabiliyor.
Yeni özelliklerle daha geniş hizmet alanı
Müşterileriyle yıllık anlaşmalar yaparak uzun süreli gelirini garanti altına alan İçerik Bulutu, daha önce dört olan ürün tipini sekize çıkarmış (blog içeriği, ürün açıklamaları, basın bülteni vb.). Sosyal ağlar için içerik üretimi, yayıncıların çok sayıda ürünü excelle yükleyip içerik talebi oluşturabilmesi ve kelime yoğunluğu analizi de yenilikler arasına eklenmiş.
Arayüzü baştan sonra yenilenen İçerik Bulutu'nun WordPress eklentisinden, başlık önerisi yapan Topiko aracından bahsetmekte de fayda var. Daha önce yapılan lisanslı görsel entegrasyonuna video içerikler de eklenmiş.
2016'da yurt dışına açılmak istiyor
İcerikbulutu.com'un Türkiye'de yakaladığı çıkışı MENA – EMEA tarafında da göstermek için araştırmalar yaptığını da öğrendik. Türkiye'deki bir girişimin İngilizce içeriklerinin İçerik Bulutu üzerinden sağlanıyor olması da yurt dışına açılım için bir pilot çalışma olarak görülüyor.
Çıktığı ilk günden bu yana önemli bir ihtiyacı karşılayacağı malum olan İçerik Bulutu, görünüşe göre pazar-ürün uyumunu yakalamış gözüküyor. Genelde kayıt dışı sürdürülen bir iş kolunu yasal zemine oturtması da girişimin ayaklarının yere daha sağlam basmasını sağlıyor. Diğer yandan bu alandaki potansiyeli gün yüzüne çıkardığı için önümüzdeki dönemde rekabete hazır olması gerektiğini de söyleyebiliriz.