Hasan Aslanoba, Postmates'ten sonra KapGel’e de yatırım yaptı

Hasan Aslanoba, Postmates'ten sonra KapGel’e de yatırım yaptı

Geçen hafta sizlere 'Türkiye'nin yeni Postmates adayı' olarak tanıttığımız Kapgel.com'a Hasan Aslanoba'dan yarım milyon dolarlık yatırım geldi.

2014 Nisan ayında Çetin Öztoprak tarafından, Nizameddin Ordulu ve Kaan Karamancı ortaklığında kurulan Kapgel'e Sadok Kohen'in de melek yatırımcı olarak katıldığını paylaşmıştık.

Aldığımız yeni yatırım haberine göre Hasan Aslanoba, KapGel Teknoloji A.Ş.’ye 500 bin dolar karşılığında yüzde 25 hisse payıyla yatırım yapmış. Yani Kapgel'in yatırım sonrası değerlemesi 2 milyon dolar olmuş.

kapgel-yatirim

Hatırlatmak gerekirse, paket siparişi olmayan yerler için özel sipariş servisi olan Kapgel, bu hizmeti sabit bir ücret (5 TL) karşılığında yapıyor. İstanbul’da Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli bölgesindeki yaklaşık 500 dükkandan ürün tedarik eden Kapgel kuryeleri, en fazla 1 saat içerisinde telimat yapmayı vaadediyor.

'Ne lazım? Hemen getirelim!' sloganıyla yaptığı işi güzel bir şekilde tanımlayan KapGel, önümüzdeki ay İstanbul Anadolu Yakası’na (Ataşehir) giriş yapamak ve akabinde yatırım dopingiyle hızlı bir büyüme grafiği yakalamak istiyor.

Şimdilik iOS uygulamasıyla hizmet veren Kapgel'in Android uygulamasının da bu ay içinde Google Play'e ekleneceğini öğrendik. iOS tarafında şu an için 3 bin kayıtlı kullanıcı yer alıyor.

Hareketli bir pazar

Bildiğiniz gibi ABD'de bu işin öncüsü olan Postmates.com Haziran ayı sonunda 80 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha almış, Hasan Aslaoba da bu yatırım turuna 250 bin dolar ile katılmıştı. Aslanoba Capital'in yatırımlarından Bitaksi'nin kurucusu Nazım Salur da Getir ile bu alana giriş yapacağını göstermişti.

Bolbol.com ve Kahvenkapinda.com'un da dahil olduğu pazarın nasıl bir gelişme göstereceği henüz net değil ama oyunun yine Aslanoba Capital etrafında döneceği oldukça net. ABD'de popüler olan iş modellerini daha hızlı kopyalıyor olmamızsa işin sevindirici tarafı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.