Truecaller, spam SMS'leri engelleyen Truemessenger uygulamasını yayınladı

Truecaller, spam SMS'leri engelleyen Truemessenger uygulamasını yayınladı

Küresel telefon rehberi uygulamasıyla kullanıcıları spam arama sorunundan kurtaran Truecaller, yeni yayınladığı Truemessenger adlı mobil uygulamasıyla benzer bir kolaylığı SMS'lere getiriyor. SMS kutunuzun spam mesajların ayrıldığı basit bir e-posta kutusu gibi yönetilmesini sağlayan uygulama, Truecaller uygulaması gibi kitle kaynaklı olarak çalışıyor.

Apple'ın iOS ile ilgili sınırlamalarından dolayı ilk etapta yalnızca Android tabanlı cihazlar için yayınlanan Truemessenger'ı kullanmaya başladığınızda, uygulama mesajlarınızı gönderenin kimliğine göre sınıflandırıyor. Truemessenger, rehberinize kayıtlı kişilerden gelen SMS'leri posta kutunuzda tutuyor; Facebook ve diğer sosyal ağlarla entegrasyonu sayesinde bu kişilerin bilgileri ve fotoğraflarının da yer aldığı bir profil oluşturuyor. Truecaller'ın 150 milyon kişilik kullanıcı ağı sayesinde rehberinizde kayıtlı olmayan numaraların da kimliklerini tespit edebiliyor; size gelen yabancı bir numarayı isimlendirmenize izin veriyor. Uygulamayı piyasadaki diğer SMS uygulamalarından ayıran en önemli özelliği de arkasındaki Truecaller gücü zaten.

truemessenger2

Aldığınız bir mesajın spam olduğunu tanımlamanız durumunda bunu spam kutusuna taşıyan uygulama, aynı mesaj Truemessenger ağındaki bir başka kullanıcıya gönderildiğinde mesajı otomatikman spam olarak işaretliyor. Truemessenger ile bir numarayı, bir kullanıcıya (şirkete) ait tüm mesajları ya da belirli numara gruplarını (örneğin 0800 ile başlayan tüm numaraları) bloklamanız mümkün.

Uygulamanın bonusu ise İsveçli ünlü DJ Avicii'nin, Truemessenger'a özel bestelediği SMS tonu. Ücretsiz sunulan Truemessenger, ilk etapta Truecaller'ın en yoğun olarak kullanıldığı Hindistan Play Store mağazasından indirilebiliyor.

Geçtiğimiz yıl Atomico, KPCB ve Sequoia liderliğindeki turda 60 milyon dolar yatırım alan Truecaller, Facebook'un kendi telefon rehberi uygulamasını test etmeye başladığı haberleriyle yeniden dikkatleri üzerine çekmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.