Küresel telefon rehberi uygulaması Truecaller, 60 milyon dolar yatırım aldı [Güncellendi]

Küresel telefon rehberi uygulaması Truecaller, 60 milyon dolar yatırım aldı [Güncellendi]

Küresel bir telefon rehberi haline gelme iddiasıyla büyümesini sürdüren İsveç merkezli Truecaller, Silikon Vadisi'nden yeni bir yatırım aldı. Önce TechCrunch'ın 60 milyon dolarlık bir yatırım duyumu olarak verdiği haber, Financial Times (FT) ve ardından şirket tarafından doğrulandı. FT haberi doğrudan Truecaller'dan alınan bilgiye dayandırıyor ve şirketin yeni değerlemesinin 250 milyon doların üzerine çıktığını belirtiyor.

Daha önce burada incelediğimiz Truecaller'ın 60 milyon dolarlık üçüncü tur yatırım turuna Atomico, Kleiner Perkins ve şirketin halihazırda yatırımcısı olan Sequoia Capital katılmış. İsveç merkezli şirket geçtiğimiz Şubat ayında Sequoia Capital‘den 18,8 milyon dolar yatırım almıştı. FT haberinde Kleiner Perkins'ten John Doerr'in Truecaller yönetim kuruluna katılacağı belirtiliyor.

Yatırım turunun Truecaller'ın özelikle Orta Doğu ve Güney Asya'daki hızlı büyümesinin bir sonucu olduğu da notlar arasında. Habere göre, günde 200 bin kişinin katıldığı Truecaller'ın toplam kullanıcı sayısı 85 milyona ulaşmış. Truecaller CEO'su Alan Mamedi, uygulamanın 2013 yılı sonundaki kullanıcı sayısının 45 milyon olduğunu söylüyordu.

Konuyla ilgili ulaştığımız Truecaller'dan henüz bir yorum gelmedi ancak gelmesi durumunda haberi güncelliyor olacağız. Türkçe dilinde de hizmet veren Truecaller'ı incelemek için buraya gidebilirsiniz.

Güncelleme: Yatırım haberi Truecaller tarafından da doğrulandı. Şirket blogundan duyurulan habere göre Truecaller, Atomico, Kleiner Perkins ve Sequoia Capital'ın katıldığı üçüncü turda 60 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımla birlikte şirketin yönetim kuruluna John Doerr'in yanı sıra, Atomico Yönetici Ortağı Mattias Ljungman ve Jerry Murdock katılacak. Skype Kurucu Ortağı ve Atomico Kurucusu Niklas Zennström de Truecaller'ın özel danışmanı olarak görev yapacak. Konuyla ilgili Atomico tarafından yapılan açıklamada Truecaller'ın hızlı büyümesine dikkat çekiliyor ve yatırımın bu büyümeyi destekleyeceğinden bahsediliyor. 

truecaller yatırım

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.