29 Temmuz'da yayınlanacak Windows 10'un hedefi 1 milyar cihaza ulaşmak

29 Temmuz'da yayınlanacak Windows 10'un hedefi 1 milyar cihaza ulaşmak

Windows 9'u pas geçerek Windows 10 ile yeni bir sayfa açmak isteyen Microsoft, 29 Temmuz'da dağıtıma başlıyor. İlk önce test kullanıcılarına açılacak olan Windows 10 kademeli olarak 1 milyar cihaza ulaşma hedefinde.

Microsoft, Windows 7, Windows 8.1, ve Windows Phone 8.1 sürümlerinin büyük çoğunluğuna ücretsiz yükseltme teklifi sunuyor ancak bu kullanıcılar 29 Temmuz'daki ilk Windows 10 kullanıcıları olmayacak. Öncelikle sayıları 5 milyona ulaşan test kullanıcıları (Windows Insiders) kararlı sürüme erişecek.

Cihaz üreticileriyle yakın bir işbirliği içinde çalışan Microsoft, ikinci sıraya cihaz üreticisi iş ortaklarını koyuyor. Daha sonra da Windows 10'a yükseltmeye uyumlu yeni cihazlarla yeni bir kitleye daha Windows 10 deneyimini yaşatacak. Üstte görmekte olduğunuz etiketi taşıyan Windows tabanlı bilgisayarlar kolayca Windows 10'a yükseltilebilecek.

1 milyar cihaz hedefi

Windows 10 yukseltme 2

Alınacak geri bildirimlerle Windows 10'u sürekli geliştireceğini söyleyen Microsoft, kurumsal müşterilerinin Windows 10'a geçişine de ayrı bir özen gösterecek. Lisans sahibi şirketler 1 Ağustos'tan itibaren Windows 10 Enterprise ve Windows 10 Education güncellemelerini yapabilecek.

Microsoft, kesin bir vade belirtmese de Windows 10 ile 1 milyar cihaza ulaşmaya çalışacak.

22 Ocak'ta tanıtılan Windows 10, Windows Defender, Microsoft Edge, Cortana, Continuum gibi yeniliklerle geliyor. Eğer fazla beklemek istemiyorsanız, Windows 10 hakkında bilmeniz gerekenlere göz attıktan sonra Windows 10 için nasıl rezervasyon talebi oluşturacağınıza göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.