Erdem Yurdanur'un yeni oyun şirketi Masomo ilk oyunu Drawpath'i yayınladı

Erdem Yurdanur'un yeni oyun şirketi Masomo ilk oyunu Drawpath'i yayınladı

2012 yılında İngiliz Perform Group'un satın aldığı Maçkolik'in kurucularından olan Erdem Yurdanur, bu kez yeni bir şirkete kurucu olarak yatırım yaptı. Kaft ve Line.do gibi yatırımları olan Yurdanur, Masomo Gaming ile yeni bir başarı hikayesine imza atmak istiyor.

Şirket hakkında bilgi vermeden önce Masomo Gaming'in ilk oyunu Drawpath'ten bahsetmek de fayda var. Drawpath, Android ve iOS platformunda yayınlanan bir sosyal bulmaca oyunu.

Karşılıklı oynanan oyunda 5 farklı renkteki taşları 8x8 bir tablo üzerinde patikalar çizerek birleştirmeye çalışıyorsunuz. Daha uzun zincirler yapan oyuncu daha çok puan ve nihayetinde ortaya konulan çipleri kazanıyor. Drawpath oyun indir

Oyun başlangıçta kendini anlatmakta biraz zorlansa da, öğrendiğim kadarıyla köşeleri dokunarak ve kapalı zincir yaparak daha fazla puan toplayabiliyorsunuz. Benzer oyunlarda olduğu gibi Drawpath'te de kendinizi zamanla geliştiriyorsunuz ama rakiplerinizin yaptığı hamleleri gerçek zamanlı veya sonradan izleyebildiğiniz için daha hızlı gelişme kaydetmeniz mümkün.

Oyunda ilerledikçe round sayıları ve ortaya koyabileceğiniz çip sayısı da artıyor. Eğer çipleriniz biterse, reklam videosu izlemeniz veya parayla satın almanız gerekiyor.

Özel mesajlaşma ve çevrimiçi kullanıcı özelliği

Drawpath'i benzer oyunlardan ayıran özellikse özel mesajlaşma imkanı sunması. Facebook arkadaşlarınızla veya herhangi tanımadığınız biriyle oynayıp mesajlaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda kullanıcıların çevrimiçi olup olmadığını ve oyun istatistiklerini görebiliyor, dilerseniz takip edebiliyorsunuz.

İlerleyen dönemde tüm dünyadaki oyuncuların indirebileceği Drawpath, şu anda sadece Türkiye'deki kullanıcılara açık durumda. Zira oyun hem fikir olarak hem de deneme yazılımlarıyla ilk olarak Maçkolik'i de geliştiren Kokteyl tarafından Türkiye'de üretilmiş.

Eski Perform Group CEO'su da yatırımcılar arasında

Drawpath'i Perform Group'un kurucularından ve eski CEO'su Oliver Slipper ile paylaşan ve destek gören Erdem Yurdanur, diğer yatırımcıların (Adam Perrin, Aidan Crawley, Jorg Mohaupt) da katılımıyla toplamda 1.65 milyon pound yatırımla Masomo Gaming'i hayata geçirmiş.

Şu anda şirketin yüzde 40'ına sahip olan Erdem Yurdanur, kendisi gibi tecrübeli girişimci ve yatırımcılarla ilk olarak Drawpath'i geniş kitlelere yaymak istiyor. Ancak Drawpath, Masomo'nun yegane oyunu olmayacak. 2016 yılı içinde benzer altyapıları kullanan en az 5-6 tane daha oyun çıkarılması hedefleniyor. Tabi çok sayıda oyunun şirketi daha kârlı hale getireceği net değil.

Kişisel deneyimim Drawpath'in başlangıç için yeterince bağlayıcı olduğu ve sohbet özelliğinin bu bağlayıcılığı katladığı yönünde. Drawpath'i (Android ve iOS) indirdikten sonra sizlerin de yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.