Microsoft, Windows 10 Mobil ile rekabet gücünü artırıyor

Microsoft, Windows 10 Mobil ile rekabet gücünü artırıyor

Windows 10'nun genel kullanıma sunulacağı gün yaklaştıkça Windows Phone'un yerini alacak Windows 10 Mobil'in yeni özellikleri de tek tek paylaşılıyor. Microsoft'un Windows 9'u atlayarak piyasaya sunmaya hazırladığı son işletim sisteminin mobil sürümündeki yenilikler teknoloji devinin rakiplerini yakından izlediğini gösteriyor.

Mobilde tek elle kullanım

Microsoft daha önce 'Phablet' olarak anılan büyük ekranlı akıllı telefonlarda tek elle klavye kullanım özeliğini açıklamıştı ve resmi Windows blogunda yapılan yeni açıklamaya göre Windows 10 Mobil, bu yönde yeni bir özellik daha sunacak.

Apple'ın iOS'ta yer verdiği tek elle kullanımı kolaylaştırmak için ekranı aşağı kaydırma özelliğinin bir benzeri Windows 10 Mobil tabanlı cihazlarda da yer alacak. Android'de üretici özelinde kullanılabilen bu yenilik iOS'ta olduğu gibi Windows 10 Mobil'de de varsayılan bir özellik olacak.

Cortana biraz daha akıllandı

Windows Insider Program'a dahil olan kullanıcıların öncelikli olarak erişeceği yeni Windows 10 Mobil'de geliştirilmiş arayüz elementlerinin ve performans iyileştirmelerinin yanında akıllı asistan Cortana için de güncellemeler var.

Uçuş planları için artık daha faydalı bir asistan olan ve XBox One ile de uyumlu çalışacak olan Cortana, artık hava durumu, para birimleri, hisse değerleri gibi yeni ve sık kullanılan alanlarda da soruları cevaplayacak.

Fotoğraf ve kamera güncellemeleri

İyileştirilen fotoğraflar uygulamasında geçmiş bir ayda çekilen fotoğraflara kolayca erişmek mümkün olacak. Windows 10 kamera uygulamasıyla aynı olan ancak daha fazla özellik barındıran Lumia Camera Beta uygulaması ise Lumia serisi bazı telefonlarda (640, 640XL, 930, Icon, 1520) şu andan itibaren kullanılabilecek.

Microsoft şimdiye kadar Windows Phone ile yeterli ilgiyi göremedi ama Windows 10 Mobil için kullanıcı deneyimine daha fazla odaklandığı aşikar. Windows 10 Mobil'in geleceği hakkında büyük iddialarda bulunmak için çok erken ama rakipleriyle arasındaki farkı kapatmak yolunda hızla ilerlediğini söyleyebiliriz. Uygulama çeşitliliği ise başlı başına ayrı bir mücadele alanı...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.