Xbox One'ın arayüzü değişiyor, Cortana ile sesli kontrol geliyor

Xbox One'ın arayüzü değişiyor, Cortana ile sesli kontrol geliyor

Microsoft, E3 2015 konferansında Xbox One'ın arayüz tasarımı yeni gelecek güncelleme ile birlikte tamamen değişeceğini açıkladı.

Xbox One'a gelecek yeni tasarımla şirket kullanımı hızlandırma ve kolaylaştırmanın yanında tabi ki oyuncuları sosyalleşmeye teşvik etmeyi hedefliyor. One'ın arayüzü oldukça pürüzsüz bir görünüme kavuşacak ve daha az keskin hatlara sahip olacak. Yeni arayüzle birlikte oyuncular Microsoft'un aktardığına göre tek tuşla oyun oynama, paylaşım yapma, madaylarını görüntüleme (achievements) gibi kolaylıklara sahip olacaklar. Güncellemenin oyuncular için en büyük avantajı basitlik ve hız olacak.

xbox-one-yeni-arayuz

Xbox One'a Cortana entegrasyonu geliyor

Microsoft'un HoloLens ile birlikte en merak edilen geliştirmelerinden olan sesli komut sistemi Cortana, yeni Xbox One arayüzüyle birlikte kullanıcılara sunuluyor. Cortana entegrasyonuyla kullanıcılar konsollarına sesli komut gönderebilecekler.

Cortana'nın Xbox One ile birlikte nasıl çalışacağına örnek vermemiz gerekirse, "Cortana, bir dakika boyunca oyunu kaydet ve benim ağımda paylaş" komutunuzdan sonra Cortana oynadığınız son bir dakikayi klip olarak kaydedip arkadaşlarınızla paylaşacak.

xbox-one-cortana-yeni-arayuz

Ya da "Cortana, Amanda'yı davet et" komutunuzdan sonra arkadaş listenizdeki kişi sesli sohbet ortamına davet edilecek. Cortana ile birlikte kullanıcıların controller'a eskisinden çok daha az ihtiyaç duyacağı kesin. Şu an için Cortana'nın kullanımı için Kinect gerektirip gerektirmeyeceği henüz bilinmiyor. Ek olarak konsolla birlikte gelen kulaklık setinin de Cortana ile tam entegre çalışıp çalışmayacağı da belirsiz.

Microsft yaptığı açıklamada Xbox One için yeni büyük güncellemenin yakında kullanıcılarına sunulacağını belirtmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.