Google, mobil arama sonuçlarında iOS uygulama içeriklerini göstermeye başladı

Google, mobil arama sonuçlarında iOS uygulama içeriklerini göstermeye başladı

google appGoogle, arama sonuçlarının mobil odaklı dönüşümünde attığı adımlara bir yenisini ekledi. Şirketin resmi blogunda duyurduğu yenilikle, iOS tabanlı cihaz kullanıcıları da arama sonuçlarında mobil uygulama içeriklerini görmeye başlıyor. Yani, iPad ya da iPhone kullanıcıları Google uygulaması ya da Chrome üzerinden bir Google araması yaptıklarında sonuçlar, ilgili uygulama içeriklerini de kapsıyor olacak.

Halihazırda Google arama sonuçlarında app indexing kullanan Android uygulama sonuçlarını bir süredir gösteren Google, kısa bir süre önce app indexing fonksiyonunu iOS'e getirmişti. Bunun üzerinden çok geçmeden özelliği mobildeki arama sonuçlarına uyarlayan Google, artık iOS cihazından eylem odaklı/anlık arama yapmayı da kolaylaştırıyor. Örneğin Google'da restoran aramak yerine, spesifik bir restoranda rezervasyona ihtiyacınız olduğunu belirttiğinizde Google uygulaması ya da Chrome size OpenTable gibi restoran rezervasyon uygulamalarının içeriklerinden de sonuçlar gösteriyor.

Google'ın iOS açılımı ilk etapta, Eat24, Free Dictionary, Huffington Post, OpenTable, Pinterest, SeatGeek, Slideshare, Tapatalk, Yellow Pages, ABD'de YouTube ve Zillow, Brezilya'da Biblia JFA Offline ve Letras in Brazil, Japonya'da Cookpad ve Tabelog in Japan, Avustralya'da Domain ve Almanya'da eBay Kleinanzeigen'ı kapsıyor. Zaman için yeni uygulamalar eklenmeye devam ediyor.

Google, mobil arama sonuçlarında Android kullanıcılarını ilgili içerikteki uygulamayı yüklemeye yönlendiren “Install” yani yükle butonlarını göstermeye başlayacağını yakın zamanda duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.