29 Temmuz'da yayınlanacak olan Windows 10 ile ilgili bilmeniz gerekenler

29 Temmuz'da yayınlanacak olan Windows 10 ile ilgili bilmeniz gerekenler

Microsoft, daha önce bu yaz piyasaya sunacağını açıkladığı Windows 10'un çıkış tarihini açıkladı. Resmi Windows blogu ve sanal asistanı Cortana (evet kullanıcılar bu soruyu Cortana'ya sorduklarında artık cevabı alabiliyor) ile yaptığı açıklamada Microsoft, Windows 10'un 29 Temmuz itibariyle yayınlanacağını duyurdu.

Windows 10 ile ilgili ilk not, Windows kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuluyor olması. PC'lerden başlayacak olan güncelleme için kullanıcıların, altta görünen görev çubuğundaki Windows ikonundan erişilen uygulama penceresinde ücretsiz güncelleme/yükseltme için yer ayırması gerekiyor. Güncelleme hazır olduğunda Windows zamanlama için size bir bildirim gönderiyor.

windows 10 uyari

Windows 10'un duyurulmasıyla birlikte Fırat'ın kapsamlı incelemesinde yer verdiği birçok yenilikle ilgili detaylar ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Windows 10 başlangıç çubuğunu geri getiriyor, bilgisayarınızı daha hızlı başlatma iddiasında.
  • Ücretsiz Windows Defender anti-virüs programıyla geliyor, programın ileri dönemdeki güncellemeleri de ücretsiz sunuluyor
  • Windows 10 ile Microsoft'un kişisel dijital asistanı Cortana masaüstüne geliyor.
  • Internet Explorer gidiyor, Microsoft Edge geliyor. Project Spartan kod adıyla geliştirilen tarayıcı, web etkileşimini kolaylaştırması ve Cortana entegrasyonu gibi dikkat çekici özelliklere sahip.

cortana

  • Word, Excel ve PowerPoint başta olmak üzere evrensel Windows uygulamaları masaüstünden deneyimlenebiliyor.
  • Xbox entegrasyonuyla konsol kullanıcıları oyunları bilgisayarlarından oynayabiliyor, Xbox Live ağına PC ve tabletlerinden erişebiliyor.
  • Windows Hello biyometrik kimlik tanıma sistemiyle Windows 10 cihazlarına şifresiz giriş yapılabiliyor.
  • Müzik, video, takvim, fotoğraf, e-posta ve rehber uygulamalarına One Drive üzerinden bütün cihazlarda erişim sağlanıyor.
  • Windows Continuum ile bir mobil Windows 10 cihazını, klavye, monitör ve fareye bağlayarak bir PC gibi kullanmak mümkün hale geliyor.

Güncelleme: Windows 10'un çıkış tarihinin açıklanmasının ardından Microsoft tarafından bilgiler gelmeye devam ediyor. Microsoft, Windows 10'un önümüzdeki birkaç yıl içinde 1 milyar kez yüklenmesini amaçlıyor ve elbette bunda büyük payı ücretsiz yüklemeler alacak. Bir ek bilgi ise Windows lisansı olmayanlar, yani ücretsiz yüklemeden faydalanamayacaklar için Windows 10 Home'un fiyatının yaklaşık 119 dolar olacağı. Windows 10 Pro ise  yaklaşık 199 dolardan piyasaya sunulacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.