15 milyar dolarlık Snapchat'in CEO'su teknoloji balonuna karşı uyarıyor

15 milyar dolarlık Snapchat'in CEO'su teknoloji balonuna karşı uyarıyor

Evan Spiegel SnapchatGörüntülü ve anlık mesajlaşma uygulaması Snapchat, büyümesini yeni bir yatırım turuyla sürdürüyor. Borsaya açılma planları da yapan Snapchat'in yatırımcıları arasında Alibaba'nın da adı geçiyor.

Snapchat'in yarım milyar doların üzerinde (537 milyon dolar) bir yatırım alacağını paylaşan The Telegraph, yatırım tutarının 650 milyon dolara kadar çıkabileceğini de ekliyor. Yeni değerinin 15 milyar dolar civarında olması beklenen Snapchat, gelen haberlere göre Çinli e-ticaret devi Alibaba'yı yatırımcıları arasına ekleyecek.

Snapchat, Şubat ayında 16-19 milyar dolar değerleme seviyesinden 500 milyon dolarlık bir yatırım arayışına girmiş, Suudi Arabistan Prensi El-Velid bin Telal’ın sahibi olduğu Kingdom Holding ile yapılan müzakereler sonuca ulaşmamıştı. Bu yatırım görüşmelerinde Alibaba'nın da adı geçiyordu.

Spiegel: Borsaya açılmayı planlıyoruz

Son dönemde Silikon Vadisi'nin popüler girişimlerinden olan Snapchat, Kasım 2013'te Facebook'un 3 milyar dolarlık teklifini reddetmiş ve kendi yolunda gideceğini göstermişti. Snapchat CEO'su Evan Spiegel son açıklamalarında borsaya açılmaları gerektiğini söyleyerek blöf yapmadıklarını gösteriyor.

"Teknoloji endüstrisindeki bir balon var"

Kaliforniya'da bir konferansta sahneye çıkan Spiegel, borsaya açılma planlarının olduğunu ve bunun çok önemli olduğunu söylüyor. Teknoloji dünyasında bir balon olduğunu da ekleyerek, riskli yatırımların bir doğrulamaya gereksinim duyduğunu ve bu balonun bir elbet patlayacağını dile getiriyor.

Genelde girişimcilerden alışık olmadığımız bir çıkış yapan Spiegel, Snapchat'in her gün yaklaşık 100 milyon kişi tarafından kullanıldığını paylaşıyor. Son paylaştığımız bir istatistikse Snapchat'te her gün  2 milyar videonun izlendiği yönündeydi.

En çok 16-19 yaş arasındaki gençlerin tercih ettiği Snapchat, fotoğraf ve video paylaşımının yanına Square işbirliğiyle para gönderim özelliğini de eklemişti. Bu da girişimin geleceğe daha güvenle bakmasını sağlıyor.

Snapchat'i henüz bilmiyor veya kullanmıyorsanız Snapchat'i kullanımını anlatan videomuza göz atabilirsiniz.

 Görsel kaynak: AP
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.