110 milyon tekil oyuncuya ulaşan oyun analitiği Gamedistribution.com, iOS ve Android'e açılmak istiyor

110 milyon tekil oyuncuya ulaşan oyun analitiği Gamedistribution.com, iOS ve Android'e açılmak istiyor

Ücretsiz olarak gerçek zamanlı ve geçmişe yönelik oyun istatistikleri sunan GameDistribution.com, tekil oyuncu sayısını 110 milyona ulaştırdı. 2011 yılının Haziran ayında İstanbul Üniversitesi Avcılar Teknokent'te kurulan girişim yakında Android, iOS ve Unity desteğini de devreye olarak mobil tarafta güçlenmek istiyor.

HTML5 oyunlara odaklanan Famobi'nin de kurucu ortaklarından olan Erol Ertürk ile Reha Biçer tarafından kurulan Game Distribution, şu anda Oslo'dan (Norveç) yönetiliyor. Özellikle Adobe Flash tarafında geliştirilmiş oyunların içinde bulunan API'nin güncellenebilir olmasıyla farklılaştıklarını söyleyen Erol Ertürk, dağıtılmış olan oyunların içindeki API güncellemerini, hatta oyunun bile güncellenmesine yardımcı olduklarını söylüyor.

Ertürk, oyun geliştiricilerinin istemeleri durumunda oyun içi reklam yayınlayabileceklerini ve bu sayede elde edilen reklam gelirlerinin hem oyun geliştirici hem de oyunun bulunduğu web sitesi tarafından paylaştırılabildiğini de ekliyor. Reklam tarafı Google DFP üzerinden yönetilen sistemde toplam kazancın 1/3'i GameDistrubition'a geri kalanı da geliştici ve yayıncılara kalıyor.

Game Distrubition 2

Android, iOS ve Unity için hazırlıklar devam ediyor

Aldığımız rakamlara göre şu anda sistemi kullanan 657 geliştirici ve 320 websitesiyle yapılmış anlaşmalar var. Game Distribution teknolojisini 4 binden fazla HTML5, Flash ve Air tabanlı oyun kullanıyor.

Mobil oyun tarafında güçlenmek için Android API'yi test aşamasında ve çok yakında iOS ve Unity desteğiyle tekil oyuncu sayısının arttırılması planlanıyor. Game Distrubition, oyun içindeki hata kodları, hangi bölümünlerin ne kadar oyun aldığı, sıcaklık haritaları gibi verilerin oyun geliştiricileri tarafından analiz edilmesi için de hazırlıklarını sürdürüyor.

Game Distribution'ın halen ciddi bir oyuncu kitlesine hitap eden HTML5'teki gücü önemliydi fakat doğal mobil platform oyunlarına geçiş yapması daha fazla önem arzediyor. Umarız bu alandaki açılımını hızlandırarak HTML5 tarafında olduğu gibi geniş bir kitleye hitap edecek bir konuma gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.