Google'ın mobilde arama sonuçlarına eklemesi beklenen "satın al" butonu nasıl çalışacak?

Google'ın mobilde arama sonuçlarına eklemesi beklenen

Geçtiğimiz Aralık ayında Google'ın arama sonuçlarında "satın al" butonunu test ettiğini yazan Wall Street Journal, iddiaları bir adım ileri götürerek yeniliğin birkaç hafta içinde tanıtılacağını söylüyor. Habere göre Google, mobilde yapılan ürün aramalarında ücretli sonuçlara eklenecek "satın al" butonuyla Amazon ve eBay'in aralarında olduğu online pazar yerlerine de rakip oluyor.

Shop on Google yani Google üzerinden alışveriş başlığıyla yayınlanması beklenen ücretli sonuçlar, adının ima ettiği gibi müşterilerin ürün alışverişini Google'dan ayrılmadan yapmalarını sağlayacak, habere göre. Satın al bağlantısını takip eden kullanıcılar, Google ürün sayfasına yönlendirecek ve burada ürünle ilgili renk, beden gibi seçimleri yapabilecek.

Sayfanın satın alınan ürünler için ödemenin de yapılabileceği şekilde geliştirildiği ve böylelikle kullanıcılara tam bir alışveriş deneyimi sunacağı söyleniyor. Bunun için farklı mobil ödeme seçenekleri sunması beklenen Google, müşterilerin kredi kartı bilgilerini bir kereye mahsus girmesini isteyecek. Bundan sonraki alışverişlerinde bu bilgiyi otomatik olarak getirecek olan Google, bu bilgileri tedarikçilerle paylaşamayacak.

Tedarikçileri bir adım geriye itecek böyle bir hamlenin, müşterilerinden uzaklaşma kaygısıyla perakendecileri endişelendirdiği de notlar arasında. Yine de bu, Macy's gibi perakendecilerin Google ile iş birliği yapmasına engel olmamış.

google reklamveren

Google'ın mobil ticaret modelinde, ürün sayfaları, ilgili mağazanın markasını öne çıkarması ve sayfada müşterilere tavsiye edilen diğer ürünlerin yalnızca o markaya ait olması bekleniyor. Sayfalar mağazaların müşterilere ait adres ve e-posta gibi bilgilere erişebileceği şekilde geliştiriliyor.

"Arama konusunda en büyük rakibimiz Amazon"

Ürünler Google'ın arama reklamlarında en büyük geliri sağladığı kalemlerden biri ve tahmin edebileceğiniz gibi bu kategorideki en büyük reklam verenlerden biri de Amazon. Amazon, 2013 yılında Google arama reklamlarına 158 milyon dolar yatırmıştı. Buna karşın Google Yönetim Kurulu başkanı Eric Schmidt, geçtiğimiz yıl şirketin arama konusunda en büyük rakibinin Amazon olduğunu belirtmiş ve bir şey satın almak isteyen kullanıcıların üçte birinin arama macerasına Amazon'dan başladığını söylemişti.

Yalnızca mobille sınırlı olacak yenilik eğer gerçekleşirse, Google'ın mobil odaklı dönüşümünde yeni gelir yaratma denemelerinden biri olacak gibi görünüyor. Şirket kısa bir süre önce online yemek siparişi servislerine arama sonuçlarında yönlendirme yapmaya başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.