Google, Hindistan'da Chromebook fiyatlarını 500 TL civarına indirdi

Google, Hindistan'da Chromebook fiyatlarını 500 TL civarına indirdi

Chromebook Hindistan

Google, bulut tabanlı işletim sistemi Chrome OS'u taşıyan Chromebook bilgisayalarıyla Hindistan'da yeniden atağa geçiyor. Hindistan'da 250 doların altında 2 Chromebook modeli satışa sunuldu.

2011'de ilk Chromebook'u tanıtan Google, 2013'te Hindistan pazarına adım atarken 23 bin ve 27 bin INR (Hindistan Rupisi) fiyat etiketleriyle ilk modellerini tanıtmıştı. İki yol sonra satışa çıkan yeni modellerse 13 bin INR (∼530 TL) civarında, yani ilk modellerinin neredeyse yarı fiyatına tüketicilerle buluşuyor.

Yerli üreticiler

Google, Hindistan'da yerel üreticilerden Nexian ve Xolo ile anlaşmış (AndroidOne için General Mobile anlaşmasını hatırlatıyor) . Nexian'ın Chromebook'u 13 bin 500 INR iken Xolo'nunki 14 bin INR'a satın alınabiliyor. Her ikisi de 11.6 inçlik, 2 GB RAM taşıya modeller ARM Cortex 1.8 GHz işlemci bulunduruyor. Google, yeni Chromebook'larla okullara da girebileceğini söylüyor.

Chrome OS ile işletim sistemi rekabetine giren teknoloji devinin şimdiye kadar istediğini aldığı elbette söylenemez. Ancak özellikle gelişmekte olan pazarlarda fiyat konusu oldukça önemli ve kırılıma neden olabilir. Bu da Google'ın yeni bir Android etkisi yaratmasına neden olabilir.

Hatırlatmak gerekirse, Google markalı Chromebook Pixel,Mart 2015'te 999 dolar fiyatla satışa çıkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.