Mobno.com seri ilan kategorisinde sadeliğiyle öne çıkmak istiyor

Mobno.com seri ilan kategorisinde sadeliğiyle öne çıkmak istiyor

İlan sitelerinin popülerliği ve köşebaşlarını kapan girişimler pekala biliniyor. Ancak adını muhtemelen daha önce duymadığınız Mobno.com bu kategoride kendine yer açmak ve hatta Türkiye'nin popüler seri ilan sitesi olmak istiyor.

Ahmet Faruk Tuna ve Selçuk Demirbaş tarafından geliştirilen Mobno, 5 ay gibi bir sürede sıfırdan geliştirilmiş. Halen test sürümünde olan girişim sadeliğine ve kullanıcı deneyimine güvenerek pazarda yer kapmak istiyor. Kullanım şartları sayfası da bu vizyonun bir göstergesi olarak gayet kısa ve anlaşılabilir şekilde sunuluyor.

Hızlı ilan yayınlanabilmesi için ilan denetimini ilan yayınlandıktan sonraya bırakan Mobno, kullanıcılarının etkileşim kurması için bir forum altyapısı da kullanıyor. Üniversitelilere özel bir bölüm açılan bölümse üniversitelilerin aradıklarını kolayca bulabilmelerine, dikkatlerini çekmeye çalışıyor.

mobno ilan sitesi

Semantik alt kategori ekleme özelliği

Craigslist modeliyle güvenli ilan sitesi konseptini dengelemeye çalışan Mobno, kullanıcıların profillerinde sosyal ağ hesaplarını kullanarak daha kolay bir güven ortamı oluşturmak istiyor. İlan ekleme süresini en aza indirmek isteyen girişimde alt kategori girmeden hızlıca ana kateogriyi seçip ilanınızı girebiliyorsunuz.

Bu durumun ilan aramalarına bir sorun olarak yansıyacağı düşünülebilir ancak girişimcilerimiz yakın zamanda semantik kategorizasyonla alt kateogirleri ilan bilgisi üzerinden otomatik olarak belirleneceğini ifade ediyor. Ne kadar verimli olacağını ise uygulamaya geçtikten sonra görebileceğiz.

Büyük denizdeki küçük balık

Mobno'nun sıradan bir ilan sitesi olmanın ötesinde topluluk odaklı bir alım satım platformu olmak istediğini söyleyebiliriz. İçerik odaklı gelir modellerini 1 yıl sonra devreye almayı planlıyor ve şimdilik tamamen büyümeye odaklanıyor. Tabir-i caizse büyük denizdeki küçük ve çevik balık olmak istiyor.

Ancak Facebook'un bile bir şeyler satmak isteyenlerin üzerine eğildiği, yatırım alan dikey ilan sitesi Metrekare.com'un bile kapanmayı tercih ettiği bir alanda işinin epey zor olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bu nedenle aşağıdaki gibi yeni viral videolara ihtiyaç duyucağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.