Facebook, Gruplar üzerinden ikinci el eşya satışını başlatmaya oldukça yakın

Facebook, Gruplar üzerinden ikinci el eşya satışını başlatmaya oldukça yakın

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook elini şimdiye kadar farklı alanlara uzattı ama bu kez kendi içinden gelen bir sese kulak verecek. Facebook, kullanıcı grupları üzerinden ikinci el eşya satma işini başlatmaya oldukça yakın görünüyor.

İkinci el ürün satış ve ilan sitelerini hedef alan Facebook, bu konudaki planlarını Aralık 2014'te doğrulamıştı. Ancak gün yüzüne çıkan yeni detaylar Facebook'un bu işi yakında pazara sunabileceğini gösteriyor. Halen test aşamasında olan yeni özelliğe dair ekran görüntüleri, Facebook'un bu konuda direkt olarak rekabet hazırlığında olduğunu gösteriyor.

Yeni özellikler Facebook satıcılarının ve alıcılarının işini kolaylaştıracak

Hali hazırda bildiğiniz üzere Facebook grupları daha çok gençler tarafından çeşitli ürünlerin satışına aracılık etmekte. Bu durumu farkeden Facebook da içerdeki döngüyü profesyonelleştirmenin yolunu bulmuşa benziyor.

facebook ikinci el esya

Test ekranı görüntüleri satış için özel bir durum güncellemesi paylaşabileceğini ve ürünlerin fiyatlarıyla özel bir şekilde görüntüleneceğini gösteriyor.

Türkiye'de de aktif olarak kullanılıyor

Arama seçenekleriyle söz konusu piyasayı canlandırması beklenen Facebook, bildiğiniz gibi 'sosysal alışveriş' ve fırsat/kampanya satışında pek başarılı olamadı ancak bu kez e-ticaret doğru noktadan giriş yapacak gibi.

Üstelik bu durum sadece ABD'ye özel değil. Türkiye'de de hemen hepimiz Facebook'tan ikinci el veya sıfır ürün satışı yapıldığına şahit oluyor. Google aramalarına baktığımızda da direkt olarak Facebook'a dönük ikinci el eşya hatta araba aramalarının yapıldığını görebiliyoruz.facebook ikinci el arama

İkinci el ürün satış özelliğinin devreye alınmasından sonra bu konuda daha fazla yorum yapabiliriz. O zamana kadar da sizin bu konudaki deneyimlerinizi almak güzel olur. Daha önce Facebook'ta ikinci el bir ürün satışı veya alımı yaptınız mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.