E-imza ve belgeleme girişimi Docusign'ın değeri 3 milyar dolara yaklaştı

E-imza ve belgeleme girişimi Docusign'ın değeri 3 milyar dolara yaklaştı

Docusign elektronik imza e-imzaBelge yönetimi ve elektronik imza alanında uzmanlaşan Docusign, yeni yatırım turuyla değerlemesini 3 milyar dolar seviyesine yükseltti. Kağıt üstündeki işlemlerin yerini dijital altyapılara bırakacağını da bir kez daha göstermiş oldu.

Yeni F serisi yatırım turunda 233 milyon dolar yatırı alan San Francisco merkezli girişim, e-imza ve elektronik döküman işlemlerinde oldukça popüler. 188 ülkede 50 milyondan fazla üyesi olan Docusign, CEO Keith Krach'in paylaştığı bilgiye göre de her gün 50 bin yeni kullanıcı kazanıyor.

WSJ'nin 2012'de ABD'nin en önemli girişimleri arasında gösterdiği Docusign, şimdiye kadar bir çok ödül kazandığı gibi arkasındaki güçlü yatırımcılar Google Ventures'dan Accel Partners'a, KPCB'den Visa'ya kadar uzanıyor. ABD'de zirvedeki 15 finansal hizmet şirketinin 10'u, zirvedeki 15 sigorta şirketinin de 13'ü Docusign'ı kullanıyor.

CEO Krach, yeni yatırım turuyla küresel büyümesini hızlandırmak, gelirlerini artırmak ve kârlılığını yükseltmek istediklerini paylaşıyor. 43 dil desteğine sahip Docusign, herkesin ihtiyacı olan bir işte bir noktadan tüm dünyaya satış yapılabileceğini başarıyla gösteriyor.

Güvenli ve bulut tabanlı hizmetler sunan Docusign'ın halka arz olma ihtimalinin elindeki nakit açısından şu an için uzak bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Türkiye'de FIT SolutionsTürkkep ve yeni örneklerden Parasut gibi girişimlerse Docusing'ın yanında çok küçük. Ancak elektronik dökümantasyon girişimlerinin potansiyelinin büyük olduğunun altını çizmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.