Revo Capital'den e-fatura alanının önemli oyuncularından FIT Solutions'a yatırım geldi

Revo Capital'den e-fatura alanının önemli oyuncularından FIT Solutions'a yatırım geldi

Türkiye'nin teknoloji yatırımcılarından Revo Capital'den yeni bir yatırım daha geldi. Elektronik dönüşüm pazarında lider konumda olan FIT Solutions da artık Revo Capital portfolyosunda.

Hem büyük şirketler için hem de KOBİ’ler için dijital dönüşüm hizmetleri sunan FIT Solutions, e-fatura, e-defter, e-arşiv ve benzeri gelişen elektronik dönüşüm alanlarında şirketlerin iş süreçlerini ve devlet ile olan ilişkilerinde kilit bir rol üstleniyor.

15 yıllık bir şirket olan ve 2.000’den fazla müşterisi bulunan FIT Solutions, yurtdışına da ihraç etmeye başladığı e-dönüşüm ürünleriyle 2013 yılında gelirlerini yüzde 300 gelir büyütmüş ve 100 kişilik bir ekibe ulaşmış.

fit-solutions

Revo'nun en büyük yatırımı

Yatırım tutarı açıklanmasa da Revo Capital, şimdiye kadar yapılan en büyük yatırıma imza attığını söylüyor ki bu da 1.2 milyon TL'den fazla* bir yatırım yapıldığı anlamına geliyor. Bu alana yatırımın önemi ise yakın gelecekte ise tüm firmalar için e-fatura ve e-defter süreçlerinin zorunlu hale gelecek olmasında yatıyor.

Şu anda 30.000 firma bu e-dönüşümü gerçekleştirmiş ve Revo'nun bir diğer yatırımı olan Parasut.com (eski adı edefter.com) da bu alana yeni şirketler kazandırmaya çalışıyor.

Yatırım sonrası stratejik işbirlikleri ve özellikle e-ticaret firmalarının e-dönüşümüne odaklancağını öğrendiğimiz FIT Solutions, yurtdışı operasyonlarını da yeni bir Avrupa ofisi ile hızlandırmayı planlıyor. Diğer yandan Revo Capital, FIT Solutions’ın Yönetim Kurulu’nda yer almaya başlayacak ama FIT Solutions’ın yönetim sisteminde bir değişiklik olmayacak.

FIT Solutions yatırımı, Revo Capital'in onedio.com, 8digits.com, Parasut.com ve SkyAtlas yatırımlarından sonraki 5. yatırımı oldu. Son anlaşmada her ne kadar yeni ve yalın bir girişime yatırım yapmasa da Revo Capital'in tarzına uygun ve geleceğe dönük iyi bir yatırım yaptığını söylemek mümkün.

GÜNCELLEME: Yatırım miktarının 4 milyon dolar olduğunu ve hisse oranının yüzde 20 öğrendik. Bu durumda FIT Solutions 20 milyon dolar üzerinden değerlenmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.