New York Times'ın NYT Now haber uygulaması artık ücretsiz

New York Times'ın NYT Now haber uygulaması artık ücretsiz

Dijital yayıncılıkla pürüzlü ilişkisini düzeltmek isteyen, daha doğrusu düzeltmek zorunda kalan ABD'nin en ünlü gazetelerinden The New York Times, iOS için geliştirdiği NTY Now haber uygulamasını ücretsiz hale getirdi.

NY Times ve diğer haber kaynaklarından çeşitli haberleri derleyen NYT Now uygulaması, 7.99 $ aylık abonelik bedeliyle yayınlanmıştı. Aylık 10 haberden sonra ücret ödemek zorunda kalan kullanıcılarsa bu durumdan pek memnun değildi ve NY Times beklediği ilgiyi göremedi.NY Times Now iPhone uygulamasi

The Verge'ün haberine göre NYT Now uygulamasını kullanan 20 bin kişinin çoğu zaten NYT'nin tüm ürünlerine abone olan kişiler. Yani NYT Now uygulaması NY Times'ın beklediği ilgiyi görmedi ve planlanan karar uygulandı. Yani bundan sonra NYT Now uygulaması ücretsiz ve sınırsız olarak kullanılabiliyor.

Yeni uygulama daha az NY Times haberi yayınlayacak olsa da NY Times'ın daha fazla etkileşim alacağını söylemek sanırım asla yanlış olmaz. Zira şu anda NTYimes aboneliği 15-35 dolar arasında değişen fiyatlarla sunuluyor.

Gün geçtikçe bedava içeriğe alışan internet kullanıcıları şimdilik yayıncılık dünyasını dize getirmiş görünüyor. Diğer yandan Facebook'un yayıncılarla yaptığı anlaşmalar bu konuda yeni bir gelir kaynağı olarak düşünülebilir. Artık internette çok fazla okumadığımız gerçeğini de göz önüne alarak NY Times'ın Apple Watch için haber formatı geliştirdiğini de eklemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.