The New York Times, Apple Watch'a özel bir "haber formatı" geliştirdi

The New York Times, Apple Watch'a özel bir

Apple Watch için yayınlanan ilk üçüncü parti uygulamalar serisinde yer alan The New York Times, Apple'ın akıllı saatine özel haber formatını tanıttı. The Times'ın geliştirdiği format, Apple Watch'ın küçük ekrandan haber okuma sorununu "tek cümlelik hikayelerle" çözmeye çalışıyor.

Apple Watch gibi diğer akıllı saatlerin ekran boyutu, cihazlarla ilgili en önemli kısıtlamalardan biri, hatta bir süre önce Webrazzi'de ağırladığımız Deloitte TMT Araştırma Direktörü Duncan Stewart, cihazların ana akım hale gelmesinin önünde önemli bir engel teşkil ettiğini söylüyordu. 

Bu sorunu adresleyen The Times'ın  geliştirdiği "haber formatı"nın yeni olup olmadığını henüz bilmiyoruz zira yayıncılar olarak halihazırda Twitter'dan alıştığımız bu kısıtlamalar çerçevesinde hazırladığımız bu haber özetlerine biz," başlık" diyoruz :) Ancak bu konuda daha sağlıklı yorumu uygulamayı denedikten sonra yapabileceğiz.

Gazetenin tarifine göre bu yeni format tek cümlelik haberlerden oluşuyor ve okurların ilk bakışta The Times'ın İş, Politika, Bilim, Teknoloji ve Sanat bölümlerinde yayınlanan haberlerle ilgili bir fikir edinmesini sağlıyor. Tek cümlelik hikayelere fotoğraf ve kısa özetler de eşlik ediyor ancak daha fazlasını görmek isteyen kullanıcıların hikayenin uzun versiyonu için iPhone veya iPad'lerine başvurmaları gerekiyor. 

The Times'ın iPhone uygulamasının bir uzantısı olarak geliştirilen uygulama aynı zamanda son dakika gelişmeleri için de kullanıcılara bildirim gönderebiliyor. Haber içerikleri yayının mobil uygulamalarından sorumlu ekip tarafından geliştiriliyor. 

Akıllı saatlerle etkileşimimizin akıllı telefon ya da tabletlerle aynı olmayacağı ortada zira, saat ekranları, yapımcılara anlık ve kısa etkileşimli deneyimlerin en iyi nasıl kurgulanabileceği sorusunu soruyor. The Times'ın bulduğu çözümse bu soruya habercilik tarafında verilen ilk cevaplardan biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.