Tinder kullanıcılarının yüzde 30'u evli, yüzde 12'sinin ilişkisi var

Tinder kullanıcılarının yüzde 30'u evli, yüzde 12'sinin ilişkisi var

tinder 2GlobalWebIndex (GWI) dünya çapında 50 milyon aktif kullanıcıyı geride bıraktığını söyleyen Tinder ile ilgili ilginç bir araştırma yayınladı. Tinder ile ilgili bilinmesi gereken 5 önemli sonucu sıralayan araştırma, dünya çapında internet kullanıcılarının yalnızca yüzde 1'inin Tinder'ı aktif olarak kullandığını ve mobil arkadaşlık uygulamaları açısından pazarın doymuş olmaktan çok uzak olduğunu söylüyor. 

Tinder-Listicle1

GWI'ın 47 bin katılımcıyla gerçekleştirdiği araştırmanın bir diğer önemli sonucu yakın zamanda Tinder Plus'ı sunan Tinder'ın kullanıcılarının dörtte birinin ücretli teklifi kullanıyor olduğu. Bu ortalama arkadaşlık siteleri/uygulamalarının üstünde bir oran.

Tinder-Listicle2

Söz konusu online arkadaş bulma olduğunda, kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun birden fazla servisi aynı anda kullandığı bir gerçek. Tinder kullanıcılarının yüzde 70'nin bir başka online arkadaşlık sitesini ziyaret ettiğini söyleyen araştırma, Tinder'ın da bir istisna olmadığını gösteriyor. Ziyaretlerin dikkate değer bir bölümü de mobilden yapılıyor.

Tinder-Listicle3

Araştırmanın en çok dikkat çeken bulgusu ise Tinder kullanıcılarının demografiğine ilişkin detaylar. GWI, Tinder kullanıcılarının büyük çoğunluğunun, beklendiği gibi, 15-34 yaş arasında: Yüzde 38'i 15-24; yüzde 45'i 25-34, yüzde 13'ü 35-44, yaş aralığında,olduğunu söylüyor. Bu Tinder Plus'ın yaşla doğru orantılı şekilde fiyatlandırılmasından nasıl bir sonuç bekleneceği hakkında bir fikir veriyor.

Tinder-Listicle5

Tinder kullanıcılarının yüzde 60'ını erkeklerin oluşturduğunu söyleyen GWI araştırmasına göre, kullanıcıların yüzde 42'sinin bir ilişkisi var. Tinder kullanıcılarının yüzde 54'ü bekar olduğunu söylüyor, yüzde 30'u evli, yüzde 12'sinin de bir ilişkisi var. İki veriyi birlikte okuyucunca, evli erkekler ve Tinder gibi bir sonuç da çıkabilir ancak araştırma Tinder eski  CEO'su Sean Rad'in Tinder'ın yalnızca bir arkadaşlık uygulaması olmaktan ziyade, bir sosyal keşif platformu olduğu sözüne atıfta bulunuyor.

Tinder-Listicle4

İlk deneysel reklamını Nisan ayında yayınlayan Tinder ile ilgili merak edilen konulardan biri markaların platforma ilgi gösterip göstermeyeceği. GWI, Tinder kullanıcılarının gerek yeni ürün deneme isteklilikleri gerek ürün ve servisleri yakınlarına önerme alışkanlıkları konularında ortalamanın üzerinde olduğunu söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.