Facebook doğal reklam araçlarını güncelledi

Facebook doğal reklam araçlarını güncelledi

Facebook, geçtiğimiz yıl tanıttığı ve Ekim ayında yayıncılara açtığı Audience Network üzerinde geliştiricilerinin elde ettiği gelirlerin yarısının doğal reklamlardan geldiğini söylüyor. Bu formatla yayıncılara 7 kat daha fazla CPM sağladığını belirten Facebook, doğal reklam tekliflerini de iyileştiriyor. Bu amaçla bir dizi yeni teklifi duyuran şirket, doğal reklam platformuna yeni araçlar ekledi.

Üçüncü parti uygulamalarda yayınlanan doğal reklamların yayıncılar tarafından uyarlanmasını kolaylaştırmayı hedefleyen Facebook platformuna özelleştirilebilir yeni doğal reklam şablonları ekledi. Yayıncılar bu şablonları kullanarak font, reklam uzunluğu, arka plan rengi ve diğer birçok teknik özelliği uygulamalarla uyumlu olarak değiştirebiliyor. Böylelikle reklamlar kullanıcı deneyiminde daha "doğal" görünüyor.

Bununla birlikte yayıncıların farklı doğal reklamlarla performans yönetimini kolaylaştıran yeni doğal reklam yöneticisi, reklamların doğru zamanda doğru kişiye ulaşması sürecini otomatize ediyor. Bunun için önceden seçtiğiniz 10 reklam, sağladıkları geri dönüşe göre göre otomatik olarak sıralanıyor.

facebook horizontal

Yayıncıların talepleri üzerine yatay sürükleme (h-scroll) özelliğini de doğal reklam şablonlarına ekleyen Facebook, bu görünümdeki reklamlarla daha fazla etkileşim sağlamak isteyen yayıncıların bunun için doğal reklam yöneticisini kullanmasına izin veriyor.

Audience Network üzerinden banner reklamları da sağlayan Facebook, açıklamasında banner'ların çoğu zaman kullanıcılar tarafından görmezden gelindiğini de söylüyor. Facebook, yayıncılarının doğal reklamlara yönelmesini istiyor, şirket bu yönde yeniliklere de devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.