Tesla'nın ekonomik sınıftaki yeni elektrikli otomobili "Model 3" Mart 2016'da tanıtılıyor

Tesla'nın ekonomik sınıftaki yeni elektrikli otomobili

Kurucusu Elon Musk, Tesla ile ilgili planlarından bahsederken başından beri şirketin kabaca üç aşamalı bir büyüme stratejisine sahip olduğunu vurguluyordu. Şirket son aşamayı oluşturan ekonomik sınıfta elektrikli otomobil üretimine yaklaşmış görünüyor. Fiyatı henüz kesinleşmese de Mart 2016'ta sergilenecek yeni modelin "ekonomik sınıfta" olması bekleniyor.

"Model 3" ismi verilen Tesla'nın yeni otomobili fiyatı ve sunduğu özellikleriyle geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edecek. Tesla S'den yüzde 20 daha küçük olması beklenen araç özellik ve sahip olduğu lüksler bakımından da Tesla X ve S'in altında olacak. Tesla 3'ün tek şarjla yaklaşık 325 km yol gitmesi planlanıyor. Söylentilere göre fiyatı 35 bin dolar civarında olacak araç Tesla'nın ana ürünü olarak da konumlandırılacak.

Bugün Tesla'nın çeyrek sonuçlarını değerlendiren ve yeni modellerle ilgili açıklama yapan Elon Musk, "Model 3"'ün Mart 2016'te sergileneceği ve 2017 yılı sonlarına doğru ise üretime geçmesinin planladığını açıkladı.

Tesla'nın bir süredir üretim bandından olan SUV sınıfındaki aracı "Model X" ise Temmuz 2015'ten itibaren online olarak sipariş verilebilecek ve yaz sonu itibariyle ilk "Model X"'ler müşterilere ulaşacak.  Kütle merkezi düşük bir araç olduğudan spor araç kullanılıyormuş hissi uyandıran Model X'in özellikle ailelere hitap etmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.