Fotoğraf düzenleme uygulaması VSCO 30 milyon dolar yatırım aldı

Fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında ciddi ve gün geçtikçe kızısan bir rekabet bulunuyor. Instagram gibi devasa fotoğraf paylaşım uygulamalarının bile Layout gibi farklı uygulamalar çıkartmasına sebep olan bu rekabet, bu konuda dünya çapında yüksek kullanıcı sayısına erişmiş uygulamaların da yatırım konusunda önünü açıyor.
Fotoğraf düzenleme uygulaması VSCO 30 milyon dolar yatırım aldı

vscoFotoğraf düzenleme uygulamaları arasında ciddi ve gün geçtikçe kızısan bir rekabet bulunuyor. Instagram gibi devasa fotoğraf paylaşım uygulamalarının bile Layout gibi farklı uygulamalar çıkartmasına sebep olan bu rekabet, bu konuda dünya çapında yüksek kullanıcı sayısına erişmiş uygulamaların da yatırım konusunda önünü açıyor. Buna örnek verebileceğimiz bir uygulama da, Visual Supply Co., kısa adı ile VSCO.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında ilk tur yatırımda 40 milyon dolarlık bir yatırım almayı başaran VSCO, bu sefer yine ilk turdaki yatırımcıları Accel Partners ve Goldcrest Investments'ın yanına, Glynn Capital Management'ı da ekleyerek Seri B yatırımını aldı. Aldığı bu yatırımın tutarı ise 30 milyon dolar ve VSCO, bugüne dek aldığı toplam yatırım tutarını ise 70 milyon dolara çıkarmış oldu.

Oakland merkezli şirketin değerlemesiyle ilgili herhangi bir bilgi açıklanmazken, yatırım haberini yapan Bloomberg'ün paylaştığı habere göre konuya yakın kaynaklar VSCO'nun değerini geçen seneye nazaran tam ikiye katladığını belirtiyor.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 20 milyondan fazla olan uygulamanın gelir modeli ise uygulama içindeki farklı filtrelerin kullanıcılara satılmasına dayanıyor. Sadece 2 yıllık bir girişim olan VSCO, App Annie'ye göre dünya genelinde en çok indirilen 20 fotoğraf uygulaması arasında gösteriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.