Instagram'dan yeni bir fotoğraf uygulaması: Layout

Instagram'dan yeni bir fotoğraf uygulaması: Layout

Instagram, Layout adını verdiği yeni uygulamasını duyurdu. Harici bir uygulama olarak yayınlanan Layout, kullanıcıların birden fazla fotoğrafı düzenleyerek Instagram için farklı fotoğraflar üretebilmelerini sağlıyor. Layout kullanıcıları, farklı çerçeveleri seçmelerinin ardından, seçtikleri fotoğraflara ayna efekti verme, ya da ters çevirme gibi düzenlemeler yapabiliyor.

Uygulamada bulunan Photo Booth alanı, kameranızla çektiğiniz son fotoğraflara erişmenizi sağlıyor. Faces sekmesinde ise yüzleri tanıyarak işlem yapmak mümkün. Layout şimdilik sadece fotoğrafları düzenliyor, yani video desteği yok.

Facebook'un 1 milyar dolara satın aldığı ve geçtiğimiz yılın son ayında aylık aktif kullanıcı sayısını 300 milyona çıkardığını açıklayan Instagram, ilk harici uygulaması Hyperlapse'i de geçtiğimiz yaz aylarında yayınlamıştı. Instagram'ın kanatları altında yayınlanan ikinci uygulama Layout, her ne kadar Instagram ekibinin eseri olsa da, Layout kullanmak için Instagram hesabına ihtiyacınız olmadığını da belirtelim. Kısacası Instagram hesabı olmayanlar da Layout uygulamasını kullanabiliyor olacak.

Layout, şimdilik sadece iOS cihazlar için AppStore'daki yerini aldı. Ancak Instagram'ın paylaştığı bilgilere göre Layout'un Android versiyonu da gelecek aylarda Google Play'deki yerini alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.