Columbia Üniversitesi şarjı bitmeyen ve kesintisiz kayıt yapabilen kamera geliştirdi

Columbia Üniversitesi şarjı bitmeyen ve kesintisiz kayıt yapabilen kamera geliştirdi

Amerika'da doktora düzeyinde yapılan araştırmalar bugüne kadar birçok girişimin oluşmasına ve farklı sektörlerin gelişmesine çok önemli düzeyde katkı sağladı ve sağlamaya devam ediyor. Bunun örneklerinden bir tanesi geçtiğimiz hafta sizlere aktardığımız Michigan Üniversitesi'nde geliştirilen piriç büyüklüğündeki bilgisayar projesi  M3'tü. Bu hafta başında da Columbia Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri bölümündeki araştırmacılar da güneş ışığıyla şarj olan ve kesintisiz video kayıt edebilen kamera projesinin detaylarını açıkladılar.

Profesör Shree Nayar öncülüğündeki ekibin Columbia Üniversitesi'nin Computer Vision laboratuarında geliştirdiği "Self-Powered Camera" ismindeki proje, üzerinde yer alan paneller vasıtasıyla aldığı ışığı enerjiye dönüştürüyor ve buradan aldığı güç ile sürekli olarak video kaydı yapabiliyor.

Üzerindeki kameranın çözünürlüğünün yüksek olmaması nedeniyle görüntü kalitesi günümüz kayıtlarıyla kıyaslanamaz ancak yine de başlangıç aşamasında olan bir proje için oldukça yeterli ve anlaşılabilir. Ekip aynı zamanda projenin sayfasında, kamera projesinin detaylarını ve teknik şemalarını paylaşmış. Projenin medikal ve IoT alanında kullanılabileceğini Shree Nayar geliştirmelerin devam ettiğini de aktarmış. Projenin ayrıntılarına ve teknik şemalarına buradan ulaşabilir, aşağıda çekilen kayıtları izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.