Amazon, Home Services ile 'usta hizmetleri' vermeye başladı

Amazon, Home Services ile 'usta hizmetleri' vermeye başladı

Amazon, usta hizmetleri için online pazar yeri Amazon Home Services'i bugün resmi olarak açtı. Servis, kullanıcıların ihtiyaç duydukları tamirat, tadilat, özel eğitim ya da temizlik gibi usta hizmetlerine Amazon'un güvencesi ve erişim imkanıyla ulaşmalarına sağlıyor.

Amazon'un geçtiğimiz yıl sınırlı sayıda kullanıcıyla beta yayınına başladığı Home Services mağazasında bugün 700 farklı usta servis kategorisinde 2 milyondan fazla teklif sunulduğu belirtiliyor. İlk etapta 41 eyaletteki "büyük şehirlere" (San Francisco ve New York gibi) açılan Amazon Home Services'te hizmet standardı davetiye sistemi çözümüyle sağlanıyor. Yani Amazon, yeni mağazasında hizmet verecek olan profesyonelleri kendisi seçiyor ve yalnızca davetiyeyle üye kabul ediyor. Amazon Home Services'te yalnızca servisler listeleniyor yani söz konusu servisin kimin tarafından sağlandığı bilgisi yer almıyor. Her servise verilen bir kimlik numarası aracılığıyla, müşteri tarafından geri bildirimler yapılıyor. Bu elbette servis konusunda bütünlüklü bir algı yaratılmasını sağlıyor müşteri tarafında.

Kullanıcıların servisten memnun olmaması durumunda ise, Amazon ilgili tedarikçiyle iletişime geçerek gerekli iyileştirmenin yapılmasını sağlıyor veya servis alan kullanıcının parası iade ediliyor. Verilen servisler için fiyat rekabetini teşvik eden Amazon, işin fiyatını profesyonellere bırakıyor. Amazon, aynı servis veya tedarikçinin Amazon üzerinde daha ucuz listelendiği bir ilan bulunması durumunda düşük fiyatı geçerli sayıyor.

Gelişme, son dönemde Türkiye'nin en büyük online ilan servisi Sahibinden.com'un da dahil olduğu girişimlerin de dahil olduğu "usta hizmetlerinin dijitalleşmesi"nin küresel bir trend haline geldiğini bir kez daha doğruluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.