Amazon drone ile teslimat denemelerini ABD'den başka bir ülkeye taşıyacak

Amazon drone ile teslimat denemelerini ABD'den başka bir ülkeye taşıyacak

Amazon drone'lar aracılığıyla havadan gerçekleşeceği hızlı teslimat servisini denemek ve uygulamaya koymak konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Federal Havacılık Dairesi (FAA) tarafından verilen kararlarla birlikte biraz da çaresiz kalan Amazon çeşitli yollar denemeye devam edecek gibi gözüküyor. Bunun ilk adımı da testleri başka bir ülkeye taşımak.

Drone'lar her ne kadar sipariş teslimatı gibi masumane ve ticari amaçlarla kullanılması hedeflense de şu anda drone'ların kontrolü için ortada bir regülasyon bulunmaması işi biraz da zora sürüklüyor. Amazon, FAA'den aldığı özel izinle birlikte, servisini test etmek için deneysel uçuşlar için izin almış olsa da regülasyonlar bu konuda halen yetersiz kalıyor. İzinle birlikte insansız hava araçlarının sadece gündüz ve 121 metre irtifa altında uçmasına izin veriliyor.

Amazon'un yetkili isimlerinden biri olan Paul Misener, dronelar için deneme izni çıktığını ancak kendileri bunu artık daha fazla test etmediğini, bu işin farklı ülkelerde çok daha kolay ilerlediğini ve bu kadar bürokrasi ile karşılaşmadıklarını açıkça dile getirmiş. Bu yüzden servisin İngiltere'de test edilmesinin gündemde olduğu, bununla birlikte Amazon'un daha gelişmiş bir hava aracı için de çalışmalarının sürdüğünü belirtmiş.

Amazon'un Prime Air adını verdiği servisi geleceğinin vizyonunu ortaya koysa da halen hayata ciddi anlamda geçemedi. Amazon'un bu konuda regülatif kuruluştan dem vurması da bu konuda inatçı olduğunun bir göstergesi. Belki de Amazon bu servisi ABD dışında başka bir ülkede başlatmak için de farklı yollar deneyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.