Facebook, Android'de telefon aramalarına el atabilir

Facebook, Android'de telefon aramalarına el atabilir

facebook phone2013 yılında Facebook markalı bir telefonun çıkıp çıkmayacağı sıkça konuşulmuştu. Facebook, halen kendi adına bir akıllı telefon çıkarmış değil ama işletim sistemi üzerinden atak yapmaya devam ediyor.

Phone adı verilen yeni bir uygulama Facebook'un telefon aramalarının yönetimi üzerine planlar yaptığını gösteriyor. Elde edilen bir ekran görüntüsünün ardından Facebook'un da onayladığı bu yeni uygulama, kısaca Androidli cihazlarda 'arama/ahize' uygulamasının yerini alabilecek gibi duruyor.

Ekran görüntüsünden anladığımız kadarıyla Facebook, bu uygulamayla arayan kişilerin kim olduğunu gösterecek ve çoğunlukla engellenen numaralardan gelen aramaları otomatik olarak engelleyecek.

Bildiğiniz gibi Facebook tek başına 1.39 milyarlık bir rehber konumunda ve bu rehber içindeki telefon numarası paylaşımı da azımsanmayacak oranda.

facebook phoneKaldı ki artık Facebook'un olan Whatsapp'in kullanıcı sayısı 700 milyonu geçiyor. Kısacası Facebook, aranan kişileri tanıma ve sıkça engellenen numaraları bilme konusunda fazlasıyla iddialı bir uygulama çıkarabilir.

Whatsapp sesli arama özelliği de bu uygulamayı daha ileri bir boyuta taşıyabilir.

Facebook, Android'i parça parça ele geçirebilir

Facebook şimdilik bu uygulamanın 'yapılan bir çok denemeden biri' olduğunu söylüyor. Ancak uygulamanın, Facebook çalışanları dışında bazı kullanıcılar tarafından da denendiği tahmin ediliyor. Yani bu test kitlesinden iyi geri dönüşler alınması durumunda Facebook bu uygulamayı önümüzdeki günlerde yayına verebilir.

Andoridli hemen her telefonda bir veya bir kaç uygulaması olan Facebook, daha önce Facebook Home adında bir Android önyükleyicisi denemişti. Ancak Mayıs 2013'te 1 milyon kez indirildiği açıklanan Facebook Home ile ilgili o günden bugüne yeni bir haber yapmadık.

Görünüşe göre Facebook büyük ölçekli bir denemenin (ki Facebook telefonu en büyük projeydi) kendisi için iyi olmayacağına kanaat getirmiş durumda ve Android'i parça parça ele geçirmek niyetinde. Elbette Google'da rakip ürünleri piyasaya sunabilir ancak sosyal ağ alanında halen yeterli güce ulaşmamış olması Google'ın elini güçsüzleştiriyor.

Facebook, Facebook Home dışında, Facebook Messenger, Instagrafm ve kendi adına yüklü olmayan uygulamalarını hesaba kattığımızda 10'dan fazla mobil uygulaması bulunuyor. Siz kaç tanesini kullanıyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.