Microsoft, 70 dolarlık çift sim kartlı akıllı telefonu Lumia 430'u tanıttı

Microsoft, 70 dolarlık çift sim kartlı akıllı telefonu Lumia 430'u tanıttı

Lumia-430 Microsoft Windows 8.1 Ucuz LumiaMicrosoft bir yandan Xiaomi'yi kendi safına çekmeye çalışırken bir yandan da düşük fiyat kategorisinde Android'li cihazlarla rekabet ediyor. Bugün tanıtılan çift SIM kartlı Lumia 430 da söz konusu rekabetin yeni neferi.

70 dolarlık Windows 8.1 tabanlı Lumia 430, Microsoft'un gelişen pazarlar için geliştirdiği bir akıllı telefon. Nisan ayında Asya Pasifik, Afrika, Hindistan, Orta Doğu, Rusya, Kazakistan, Ukrayna ve Belarus bölgelerinde satışa çıkacak ve Android'e karşı en alt seviyede bir rekabet başlatacak.

Hali hazırda Android ile iOS, akıllı telefon işletim sistemleri pazarında yüzde 95 paya sahibi. iOS daha ziyade üst fiyat segmentinde varlığını sürdürürken yüzlerce akıllı telefon geliştiricisi Android'in uygun bir fiyata milyonlarca insanın cebine girmesini sağladı.

Bu stratejinin işe yaradığının bilincinde olan Microsoft, Lumia 430 ile ilk kez akıllı telefon sahibi olacak kişileri hedefliyor. Bunun  için de iyi bir fiyat etiketiyle Lumia 430'u pazara sunuyor. Android'in zayıf yönlerinden (sürümlerarası farklılıklar ve Android kullanıcılarının iOS kullanıcıları kadar sadık olmaması) faydalanmak istiyor.

Microsoft, 2014 yazında satışa sunduğu 55 liralık Nokia 130 ile ilk kez cep telefonu alacak kişileri hedeflediğine göstermişti.

Lumia 430'un teknik özellikleri

Nokia genlerine sahip Lumia serisinin yeni modeli olan Lumia 430, Windows 8.1 tabanlı ama yaz aylarındaki Windows 10 güncellemesinden nasibini alacak. Lumia 430'nın teknik özellikleri ise şöyle sıralanıyor; 8GB dahili hafıza, 1.2 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci, 1GB RAM, 4 inçlik WVGA (800 x 480, 15:9) çözünürlüğünde dokunmatik ekran ve 1500 mAh gücünde değiştirilebilir pil .

Skype uygulamasının ön yüklü geldiği Lumia 430 ile 30 GB hacminde OneDrive bulut depolama alanı da ücretsiz olarak sunuyor.

Bakalım Androidli cihazların yanında Jolla ve Firefox OS gibi yeni mobil işletim sistemlerinin de hedeflediği gelişen pazarların tercihi önümüzdeki dönemde dengeleri değiştirecek mi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.