Microsoft, Android'i Xiaomi üzerinden sarsmayı deneyecek

Microsoft, Android'i Xiaomi üzerinden sarsmayı deneyecek

microsoft xiaomiDaha önce Android’i Google’a karşı yeniden yorumlayan Cyanogen’e yatırım yapacağı söylenen Microsoft'un bu adımı atmayacağı anlaşıldı ama Android'e karşı bir plan hazırlığında olduğu geçerliliğini koruyor.

Microsoft'un Windows 10'nun tanıtılmasına ek olarak yaptığı açıklamalar, Amerikalı şirketin Xiaomi ile Androidli cihazları hedef aldığını gösteriyor. Microsoft ile Xiaomi arasındaki ortak çalışmayla bazı Xiaomi Mi4 kullanıcıları Windows'un mobil işletim sistemine geçiş yapabilecek.

Söz konusu işbirliğinin tam olarak nasıl ilerleyeceği bilinmese de Microsoft'un özel ROM'lar üzerinden Android kullanıcılarını kendine çekmeye çalışacağı tahmin ediliyor. Karbonn Mobiles'ın hem Android hem de Window Phone çalıştırabilecek akıllı telefon planı ve Xiaomi'nin Android'i özelleştirme konusundaki başarısı bunun mümkün olabileceğini gösteriyor.

Diğer yandan Çin'in Google'ı olarak bildiğimiz Baidu, özel bir Android sürümü geliştirmeyi bıraktı. Xiaomi'nin de sadece Android'e bel bağlamak istemediğini düşünebiliriz ama Microsoft'un açık kaynaklı Android kadar esnek olmasının zor olduğunu malum.

Çin pazarının Microsoft'a nasıl bir yanıt vereceği bilinmiyor ancak Xiaomi aynı başarıyı Avrupa pazarında da yakalamak istiyor ve bu anlamda Microsoft için daha büyük bir şans olabilir.

Henüz rakamlara yansımasa da Microsoft'un Satya Nadella ile mobil işletim sistemi pazarında artık daha yüksek sesle konuştuğunu söyleyebiliriz. Cortana gibi uygulamaları diğer mobil platformlara uyarlaması ve bu yeni gelişmeler bunun en iyi göstergesi. Sonuçların nasıl olacağını her zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.