Hindistan'ın popüler müzik dinleme servisi Hungama'ya 100 milyon dolar yatırım

Hindistan'ın popüler müzik dinleme servisi Hungama'ya 100 milyon dolar yatırım

Hungama Hindistan muzik dinleme servisi

Hindistan'dan bir yatırım haberi daha; Bu kez ülkenin popüler müzik servisi Hungama.com, 100 milyon doların üzerinde bir yatırım alarak yeni hedeflerini gerçekleştirmeye doğru önemli bir adım attı.

2012'de Hungama'ya yatırım yapan Intel Capital, 2014 yazında da Bessemer Venture Partners ile birlikte Hungama'yı 40 milyon dolarlık bir yatırımla desteklemişti.

2005 yılında bir pazarlama ve iletişim ajansı olarak kurulan ve interaktif oyunlar gibi konularda üretim yapan Hugama, 2009'da eğlence alanına odaklanmış ve 2012 yılında ajans birimini Türkiye'de de 41!29? ve Plasenta ajanslarının çoğunluk hissesini satın alan WPP tarafından satın alınmış.

227 milyon kullanıcının üçte biri ödeme yapıyor

Şubat 2015'te 48 milyon kullanıcısı olduğunu açıklayan Hungama, kullanıcılarının mobil cihazlar üzerinde 43 milyon müzik dinlediğini bu sayının tüm platformlarda 14 milyona yaklaştığını açıklamıştı. Geçen yıl Hungama servislerini kullanan 227 milyon kişinin 1/3'i ödeme yapmış.

Kârlılığı da yakaladığı için bu rakamlarla önemli bir girişim olduğumu söyleyebileceğimiz Hungama, müzik indirmeye izin vermesiyle rakiplerinden ayrılıyor. Telekom operatörleriyle işbirliği içinde olan girişim, internetten film izleme işine de el atamış durumda ve gelecek için yatırımcılara daha cazip hale geliyor.

Hindistan'da Gaana, Saavn, Wynk ve Rdio gibi rakipleri olan Hindistanlı girişim bu yatırımla daha küçük şirketleri satın almayı planlıyor. Müzik ve sinema gibi Hindistanlıların önem verdiği bir alanda rekabetin çetin geçeceğini ve bu alanda satın alma yapmanın anlamlı olacağını söylemek sanırım yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.