Mobil uygulamayla kahve 'aboneliği' satan Kahve Kap, çaycılara da göz kırpıyor

Mobil uygulamayla kahve 'aboneliği' satan Kahve Kap, çaycılara da göz kırpıyor

Kahve Kap mobil uygulama 3

Abonelik tabanlı e-ticaret anlayışını kahve tutkunları için mobile taşıyan yeni bir girişim daha var. KahveKap, hem iOS hem de Android uygulamasıyla pazardaki yerini alıyor ve yerli kahve tutkunlarını hedefliyor. Üstelik kahve paketlerine çay da dahil.

Uğur Atar'ın öncülüğünde farklı alanlarda yeteneklerini birleştiren bir ekip tarafından geliştirilen Kahvekap, yurtdışında örneğini gördüğümüz CUPS gibi bağımsız kahve dükkanlarından toplu olarak kahve (bardakta) satın almanızı ve bunları istediğiniz zaman kullanmanızı sağlıyor.

Size uygun kahve paketini aldıktan sonra herhangi bir mekana gidip telefonunuzdaki kuponu onaylatarak kahvenizi alabiliyorsunuz. Kahve Kap mobil uygulama 2 Şu anda 3 farklı pakette aylık 27 TL'den 402 TL'ye uzanan 15 farklı seçenek sunan uygulama mekanda para ödemesiyle uğraşmak istemeyen ve daha ucuz fiyata (öyle iddia ediliyor) kahve içmek isteyenler için ideal görünüyor.

Uygulamaların güncellenmesiyle satış yapmaya başladıklarını söyleyen Uğur Atar, şimdilik 12 işletmeyle anlaştıklarını ve İstanbul'da 60 tane olduğu tahmin edilen bağımsız kahve dükkanlarının tamamına ulaşmak istediklerini söylüyor.

Girişimcilerimiz yeni kahve dükkanlarını KahveKap'a dahil etmek için çabalarken, bu sistemi denemek isteyen işletmeler kahvekap.com üzerinden sisteme başvuru yapabiliyor. KahveKap, büyüme ivmesine veya alınacak bir yatırıma paralel olarak Türkiye geneline açılmayı planlıyor.

Çay işin rengini değiştirebilir

Türkiye'de kahve içmek popüler ama tabana yayılan kahve kültürümüz pek Avrupa/Amerika tipi değil. KahveKap'ın paketlerine dahil ettiği 'çay' detayı ise farklı bir kapı aralıyor fakat tüketici tarafında çay fiyatına kahve içmek doğru bir tercih olmayacağı aşikar. Çekici gelebilecek sınırsız çay seçeneğiyse şu anda tüm paketler için tükenmiş görünüyor.

Nihayetinde benim aklıma çay paketinin ayrı olarak satılabileceği geliyor. 'Markayla çay içme' sistemini kullanan bir toplumda bence rağbet görebilir. Özellikle yeni 'çay dükkanları'nın buna en az kahve dükkanları kadar ilgi göstereceğini düşünüyorum.

Nargile paketi diye uzatmayayım ama bence bu KahveKap ve Cupsonme gibi yerli girişimler ürün çeşitliliğini artırarak daha kârlı ve uzun vadeli bir iş yapabilir. Yorumlarınızı bekliyorum.. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.